După Florin Melinte, potopul - Teatrul Muzical, în voia sorţii

După Florin Melinte, potopul - Teatrul Muzical, în voia sorţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţie unică şi incredibilă la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi: toată conducerea instituţiei a intrat în concediu medical, urmând modelul managerului demisionar Florin Melinte. Oamenii teatrului, fie artişti sau personal tehnic, sunt pur şi simplu disperaţi. Dacă au nevoie de o adeverinţă de salariu, un act pentru a merge la medicul de familie sau, Doamne fereşte, pentru internare în spital, de un document necesar la dosarul de ajutoare de căldură sau pentru vreo bancă, nu au cui să-l ceară şi nici cine să îl elibereze!

Potrivit unor surse, nu doar managerul demisionar Florin Melinte se află în prezent în concediu medical! Mai nou au plecat tot în concedii medicale şi Laura Sava, cea care în lipsa lui Melinte preluase frâiele teatrului, dar şi directorul economic şi administratorul. Un adevărat vid de putere s-a instalat în Muzical, de parcă toată lumea din conducere ar suferi de „melintită acută”. Practic toată activitatea pe linie administrativă a teatrului este paralizată şi singurul care mai răspunde la telefon este… portarul.  

În plus, manifestările Serbărilor Galaţiului bat la uşă. Ca în fiecare an, Muzicalul va găzdui festivitatea de decernare a Premiilor Municipiului Galaţi şi e greu de spus cine va organiza evenimentul, de la sonorizare şi până la lumini! Sau cine va coordona alegoria din 30 noiembrie!

Dar situaţia cea mai gravă îi vizează, totuşi, pe salariaţii muzicalului care, până pe 1 decembrie, data la care intră în vigoare demisia din funcţia de manager a lui Florin Melinte, sunt practic lăsaţi de izbelişte.

Înainte ca situaţia să degenereze, administraţia locală ar trebui să se implice şi să ia măsuri. Mâine este şedinţa Consiliului Local şi, paradoxal, pe ordinea de zi a întrunirii nu figurează nici un proiect de hotărâre care să vizeze Teatrul Muzical. Situaţia aceasta absurdă ar trebui să se oprească aici. Dacă tot se întrunesc în şedinţă ordinară, aleşii locali ar trebui să ia act de demisia lui Florin Melinte şi să decidă pe mâinile cui lasă destinele instituţiei de cultură şi soarta salariaţilor ei, până când va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de manager.

Citit 3417 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.