Şi bătută şi cu banii luaţi

Şi bătută şi cu banii luaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 37 de ani a ajuns internată la clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi, după ce a fost bătută de o cunoştinţă, pentru că a avut curajul să-i ceară nişte banii cu care o împrumutase. Ieri, deşi conectată la sistemul de perfuzii şi vizibil slăbită, gălăţeanca a acceptat să vorbească cu noi, cu condiţia de a nu-i divulga identitatea.

Când prietenii devin duşmani

Femeia ne-a povestit că în urmă cu patru ani i-a împrumutat celei pe care atunci o considera cea mai bună prietenă suma de 6000 de euro şi 20 de milioane de lei vechi, pentru ca aceasta să poată plăti avansul necesar la achiziţionarea unui apartament. Cu toate că împrumutul trebuia restituit în cel mult un an, nici acum victima nu a reuşit să recupereze întreaga sumă.

„Luni după-amiază, pentru că aveam nevoie urgentă de bani, am fost la cea pe care am împrumutat-o ca să o întreb când îmi va returna datoria veche de patru ani. După ce acum un an soţul ei mi-a virat în cont 4000 de euro din datoria iniţială, acum mai are să-mi dea 2000 de euro şi 20 de milioane de lei vechi.

Deşi nu am găsit-o acasă, m-am întâlnit cu ea pe o alee din apropierea blocului în care locuieşte. Când m-a văzut a încercat să plece, însă am ajuns-o din urmă şi am întrebat-o când îmi va da restul banilor. Atunci, cu un zâmbet sarcastic, mi-a spus că nu are să-mi dea nici un ban. Pentru că am insistat, i-a dat sacoşele pe care le avea în mână unui amic de-al ei şi mi-a spus: „Fă, dacă nu pleci, te bat de mă …pe tine!”, moment în care a început să mă lovească cu pumnii şi să mă tragă de păr. Apoi m-a împins şi m-am lovit cu capul de un zid”, ne-a povestit femeia bătută.

După ce a scăpat din mâna agresoarei, gălăţeanca s-a dus să depună plângere la poliţie. Apoi, pentru că se simţea ameţită în urma loviturilor primite, a luat un taxi şi s-a prezentat la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

„Citiţi-l pe Shakespeare”

„La Clinica de Neurochirurgie este internată o doamnă de 37 de ani, care a ajuns aici după lovituri primite în cap, pe stradă. Cauza este că nu l-a citit atent pe Shakespeare, pentru că acesta spune, în „Hamlet”, în sfaturile lui Polonius către fiul său Laerte, să nu împrumute bani la prieteni, pentru că va rămâne şi fără bani şi fără prieteni. Astfel, după ce şi-a împrumutat prietena, în loc de bani a luat bătaie. Morala, citiţi-l pe Shakespeare”, ne-a spus dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Pentru că nu au încheiat nici un act oficial care să dovedească împrumutul, victima nu o poate acţiona în judecată pe agresoare. Acum, în urma plângerii depuse la poliţie şi pe baza certificatului medico-legal, femeia vrea să urmeze toate căile legale pe care le are la dispoziţie, pentru ca cea care a bătut-o să fie trasă la răspundere.

Citit 2514 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.