Poliţist de frontieră, cercetat pentru trafic cu ţigări de contrabandă! (VIDEO)

Poliţist de frontieră, cercetat pentru trafic cu ţigări de contrabandă! (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 13:15 - Bărbatul prins marţi seară de un echipaj al Secţiei 1 Poliţie Rurală cu maşina plină de ţigări de contrabandă pe DN 26, în apropiere de satul Costi, este poliţist de frontieră. Bărbatul, de 33 de ani, se numeşte Daniel Nicula şi este agent în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Potrivit informaţiilor furnizate de către conducerea IJPF, acesta este, din august 2010, în concediu pentru creşterea copilului: "Asta este, avem şi noi uscături în curtea noastră. Trebuie să răspundă pentru faptele sale. Vom lua deciziile cele mai drastice pe linie administrativă", a declarat comandantul IJPF Galaţi, Ion Lungu.

Marţi seara, după ce a fost oprit de poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală, Daniel Nicula s-a împotrivit controlului. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, a avut loc şi un incident soldat cu ultragierea unui poliţist. "Bărbatul s-a urcat la volanul maşinii sale şi a încercat să fugă. Geamul portierei era deschis, iar un poliţist din patrulă a încercat să intre pe geam şi să scoată cheia din contact. Suspectul l-a apucat de gât pe poliţist şi a demarat, reuşind să parcurgă aproximativ 50 de metri, cu poliţistul agăţat de maşină", a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.


Un transport de 5200 pachete ţigări de contrabandă a fost interceptat ieri de poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Galaţi. Acţiunea a avut loc pe DN 26, în apropiere de Sat Costi, poliţiştii reuşind să reţină un bărbat de 33 de ani, din Galaţi, care îşi încărcase autoturismul cu ţigări fabricate în Republica Moldova.

"Marţi, în jurul orei 22:30, un echipaj din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe DN 26, a oprit în trafic, pentru control, un autoturism care se deplasa dinspre Sat Costi către municipiul Galaţi.

Conducătorul auto a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, care l-au legitimat stabilind că se numeşte N. Daniel de 33 ani, din Galaţi.

În urma controlului efectuat în autoturismul bărbatului au fost găsite 5200 pachete de ţigări, ce aveau timbre şi marcaje emise de Imprimeria Republicii Moldova.

Văzând că a fost depistat, acesta s-a urcat la volanul autoturismului şi a demarat, oamenii legii l-au somat să se oprească, însă el s-a opus şi i-a ultragiat pe poliţişti. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei pentru cercetări", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit aceluiaşi document, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu popunere de arestare preventivă.

Media

Video: Poliţia Română
Citit 4968 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2011 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.