Weekend zbuciumat la Urgenţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În afară de obişnuitele cazuri medicale, în care continuă să deţină o pondere semnificativă puseele febrile din tabloul simptomatologic al infecţiilor respiratorii de sezon, în acest weekend, serviciile de asistenţă medicală de urgenţă s-au confruntat cu mai puţine cazuri de gravitate extremă.

Soba ucigaşă

Excepţia, din nefericire soldată cu o tragedie, este cea a unui cuplu care a decedat din cauza intoxicaţiei cu monoxidul de carbon emanat de o sobă cu gaze. Dramaticul eveniment a avut loc într-un imobil situat pe o straduţă din spatele Spitalului Municipal. „Dimineaţă, la ora 6.30, tatăl uneia dintre victime a bătut la uşă şi întrucât nu i s-a răspuns, a presupus că ceva nu e în regulă şi a intrat în casă unde a avut parte o imagine terifiantă. Fiul său, în vârstă de 56 de ani, zăcea fără suflare alături de o femeie (neidentificată până la ora documentării - n.n.). Vârstnicul a cerut ajutor la 112 şi un echipaj de urgenţă al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (situat relativ aproape) a ajuns în câteva minute, dar, din păcate, doar pentru a constata cele două decese care surveniseră cu câteva ore în urmă”, ne-a informat dr. Mihai Polinschi directorul SJA.

„Adunaţi” de pe „câmpul de luptă”

De asemenea, un alt echipaj a fost solicitat sâmbătă noaptea pe faleza inferioară a Dunării, în apropierea restaurantului „Libertatea” unde au găsit zăcând pe asfalt doi tineri, unul de 18 ani şi altul de 22 de ani. Primul era înjunghiat în partea dreaptă a toracelui şi era într-o stare destul de gravă, iar cel de-al doilea fusese bătut zdravăn şi, în afară de vânătăi şi julituri, avea capul spart. Potrivit dr. Polinschi, ambii consumaseră cantităţi apreciabile de băuturi alcoolice şi se presupune că ei rămăseseră „pe câmpul de luptă” după o confruntare între mai multe persoane.

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.