Pericol de explozie la Hanu Conachi

Pericol de explozie la Hanu Conachi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O cantitate însemnată de îngrășământ este depozitată sub cerul liber, la baza de recepție din Hanu Conachi a societății Linzer Agro Trade, și, pe fondul căderii de precipitații din ultimele ore, există riscul producerii unei explozii. Sesizarea a fost făcută de la un localnic, Sterian Stan. „Sunt 150-200 de tone de azotat, care stau în ploaie”, ne-a declarat, marți, bărbatul. El a sunat și la Garda de Mediu.

Șeful Comisariatului Județean al instituției, Mihai Turcu (FOTO), a confirmat informațiile și a precizat că oamenii săi au intrat deja în contact cu reprezentanții Linzer Agro Trade. „Comisarii de mediu au luat legătura cu patronii firmei și le-au spus să ia măsurile necesare pentru a pune azotatul de amoniu la adăpost deoarece, dacă substanța intră în contact cu apa, se poate produce o explozie”, a afirmat Mihai Turcu.

Linzer Agro Trade România SRL este parte a companiei austriece Linzer Agro Trade GmbH, lider european în producția de îngrășăminte și subsidiar al Grupului Borealis.

Citit 2623 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 16:12

5 comentarii

 • postat de Dana
  Joi, 08 Decembrie 2011 17:33
  Mihai Turcu inca nu a iesit la pensie ? unii pot avea si pensie si salariu, de la buget, nu-i asa?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Director pe ganduri
  Miercuri, 07 Decembrie 2011 11:24
  Cica azotatul de amoniu explodeaza la contactul cu apa. Mare gogomanie pentru un director.Rusine, rusine, rusinicaaaaa. Un simplu exercitiu logic il scotea din incurcatura. Pai daca este ingrasamant, inseamna ca apa il duce la planta. Cam putini neuroni domn director. Propun ca cei de la Catavencu pot sa va dea premiul anului la categoria "Din putul gandirii".
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 07 Decembrie 2011 09:45
  Pentru a se putea produce o explozie in cazul azotatului de amoniu trebuie sa fie prezente CONCOMITENT 3 ELEMENTE: AZOTAT + COMBUSTIBIL (MOTORINA, BENZINA, ETC) + FOC.
  Apa este absolut inofensiva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de explozius
  Miercuri, 07 Decembrie 2011 08:51
  am o singură observatie: AZOTATUL NU explodează în contact cu apa! Prostie mai mare din gura unui oficial, n-am auzit!
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Marți, 06 Decembrie 2011 18:42
  Bravo ,trebuia scris cu litere maaari si groaaaaase cine a facut sesizarea,sa stie toata lumea si eventual sa-si primeasca rasplata de la reclamat.De ce comisarii lu' peste prajit DOAR SPUN in situatii atat e grave
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.