Weekend la Urgenţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend, peste jumătate dintre apelurile la numărul de urgenţă 112 au fost prilejuite de agresiuni şi de excese bahice. „Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au acordat asistenţă multor persoane aflate în stare avansată de ebrietate dintre care unele prezentau traumatisme provocate în urma unor agresiuni”, ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SJA.

Cel mai grav dintre aceste cazuri este al unui tânăr, în vârstă de 22 de ani, din satul Traian, comuna Braniştea, înjunghiat în ambele braţe şi coapse. Se pare că rănile au fost provocate în cursul unei altercaţii între victimă, fratele acesteia şi un consătean. Agresorul a scos un cuţit cu care i-a înjunghiat pe cei doi fraţi.

„Dacă unul a scăpat cu răni care nu i-au pus viaţa în pericol, celălalt a fost găsit de echipajul ambulanţei în stare gravă, după ce pierduse aproape tot sângele, cu tensiune arterială patru, deşi, surprinzător, lama cuţitului nu secţionase vreo arteră principală. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe drum i s-au acordat primele îngrijiri necesare ”, a mai precizat dr Polinschi.

La rândul său, dr. Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD ne-a informat că, în urma măsurilor de terapie intensivă, a  transfuziei masive de sânge, starea tânărului înjunghiat s-a ameliorat astfel că stabilizat a putut fi transferat la secţia Chirurgie Plastică şi Reparatorie.  „În afara plăgilor provocate prin tăiere, victima agresiunii a suferit şi un traumatism cranian care i-a fost produs prin lovirea în cap cu mânerul cuţitului. A fost investigat radiologic şi dacă va fi necesar se va interveni neurochirugical”, a adăugat dr Trifan.

Celelalte victime ale agresiunilor şi alcoolului care au necesitat asistenţă de urgenţă  n-au ridicat probleme deosebite sub aspect medical. Însă, din punct de vedere sociologic, numărul lor mare într-un interval atât de scurt conduce la concluzii îngrijorătoare.

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.