Peste 50 de ore de coşmar pentru sinistraţii din trenul groazei
Foto: Foto: Adriana Ciobanu

Peste 50 de ore de coşmar pentru sinistraţii din trenul groazei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

400 de persoane sunt blocate de peste 50 de ore într-un tren oprit la Făurei. În tot acest timp autorităţile nu au reuşit să găseasă o soluţie pentru călătorii sinistraţi. CFR promite din nou că va trimite un plug, iar Ministerul de Interne spune că astăzi trenul trebuie să ajungă la Galaţi.


 

Un plug care vine tocmai din localitatea ialomiţeană Feteşti va însoţi până la Galaţi trenul de Bucureşti care a petrecut peste 50 de ore în nămeţi şi care este staţionat de marţi după amiază la Făurei, a anunţat Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii al CFR. "La ora 10:30 va ajunge la tren un plug care vine de la Feteşti şi care este pe drum de aproape 12 ore. Cu plugul în faţă, trenul va fi expediat la Galaţi, cu oprire la Brăila şi în alte câteva staţii", a declarat, miercuri, Ionel Filimon, directorul Centrului Regional.

Potrivit aceleriaşi surse, deşi este în continuare extrem de frig, vântul a slăbit în intensitate în zona Făurei. "Sperăm să nu se mai astupe urmele plugului", a mai  spus acesta.

Unul dintre călători ne-a povestit că toţi cei aflaţi în trenul blocat sunt într-o situaţie critică. "Este foarte neplăcut faptul că suntem duşi cu zăhărelul. Ni se spune ba că vine un plug, ba că vine o locomotivă, iar noi suntem blocaţi în acest tren de 50 de ore şi auzim aceleaşi lucruri. Nu ştiu de ce ne tot amăgesc cei de la CFR că o să plecăm la un moment dat. Nu ştiu ce fac autorităţile, de ce nu ne întinde nimeni o mână de ajutor?", ne-a declarat telefonic Adrian Mînza.

Acesta a mai spus că o intervenţie a autorităţilor putea fi făcută pentru cei 400 de oameni din tren, atâta vreme cât s-a găsit o soluţie pentru fotbaliştii Oţelului Galaţi, care au părăsit garnitura la miezul nopţii, însoţiţi de militari.

"S-a găsit o soluţie pentru fotbaliştii de la Oţelul care erau blocaţi în tren ca şi noi. În momentul în care fotbaliştii au plecat, nişte persoane din tren au încercat să plece cu ei, dar nu li s-a dat voie. Suntem 400 de oameni în acest tren, de ce s-a găsit o soluţie doar pentru fotbalişti? Tot respectul pentru ceea ce fac, sunt un admirator al echipei, dar nu este posibil să se întâmple aşa ceva", ne-a declarat telefonic Adrian Mînza, care ne-a spus miercuri dimineaţă că fuseseră anunţaţi că în câteva minute vor primi alimente şi apă.

"Ieri era viscol, ningea, şi am înţeles că o intervenţie este dificilă în aceste condiţii, dar acum nu mai ninge, nu mai suflă vântul, iar nimeni nu face nimic de ore bune. Este frustrant. Nu ştim ce se întâmplă, suntem disperaţi şi îi rugăm pe ce care pot face ceva pentru noi să ne ajute", ne-a mai spus acesta.

Ministrul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a declarat că miercuri trenul trebuie să ajungă la Galaţi şi a dat asigurări că se fac toate eforturile pentru deblocarea acelui tren. "Se acţionează cu un plug care a plecat de la Feteşti către Făurei şi un alt plug care vine de la Brăila. Nu s-a putut interveni pentru scoaterea celor 400 de oameni din tren. Nu ştiu cum au reuşit cei de la Oţelul să iasă de acolo, nu am informaţii despre acest lucru, dar cred că este vorba despre o decizie personală, a lor, susţinuţi probabil de conducerea clubului", ne-a declarat Mihai Capră.

 

Citit 2271 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.