Jandarmeriţă cu principii

Jandarmeriţă cu principii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu toţi am fi atât de mărinimoşi! Puşi în faţa unui portofel doldora de bani, câţi dintre noi am da fuga la telefon să îl anunţăm pe proprietar? De ce să nu recunoaştem, mulţi am mulţumi divinităţii pentru baftă, l-am acuza pe nefericit de neglijenţă şi ne-am face cinste cu o masă pe bani… picaţi din cer. Jandarmeriţa Elena Silion a demonstrat însă că lucrurile pot decurge şi altfel, iar proprietarul - care ar putea fi oricare dintre noi - îi este în continuare recunoscător.

Sergentul major Elena Silion (în centrul fotografiei) era de serviciu luni, la ora 15,00, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi. Ea a observat un portofel, probabil uitat de către o persoană, la un ghişeu din sala mare a instituţiei amintite.

În prezenţa casierei de serviciu, jandarmeriţa a deschis portofelul şi s-a uitat să vadă ce conţine. Sergentul major a constatat că în portofel se afla suma de 415 lei, cinci carduri, un certificat de înmatriculare şi permisul de conducere, precum şi cartea de identitate a persoanei care pierduse portofelul. Respectându-şi atribuţiile de om al legii, jandarmeriţa l-a sunat pe proprietarul actelor şi al banilor pierduţi, pentru a i le restitui.

Sergentul major Elena Silion a primit mulţumiri atât din partea persoanei care a pierdut portmoneul, cât şi din partea comandantului, mândru că subordonata sa a acţionat conform codului deontologic.

Citit 1730 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.