Acuzaţii de malpraxis în cazul unui copil de doi ani care a murit la Spitalul de Pediatrie
Foto: Foto: Remus Basalic

Acuzaţii de malpraxis în cazul unui copil de doi ani care a murit la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinţii unui copil de doi ani şi o săptămână care a murit la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi acuză medicii de malpraxis.

Copilul a fost adus de către părinţi la spital vineri (2 martie), la ora 9:00, pentru că avea febră şi se simţea rău. Părinţii susţin că medicii l-au diagnosticat iniţial cu sindrom febril. Ulterior, pentru că starea de sănătate a copilului se agrava şi devenise agitat, medicii i-au făcut o injecţie cu fenobarbital. Acest lucru s-ar fi întâmplat în aceeaşi zi, în jurul orei 12:00. Sâmbătă dimineaţă, la ora 1:30 copilul a decedat. Medici le-au spus părinţilor că au făcut tot ce le stătea în putinţă pentru salvarea vieţii copilului, potrivit declaraţiilor părinţilor.  

"Noi înţelegem şi deplângem tragedia părinţilor, însă sunt afecţiuni faţă de care medicina nu are ce face. Copilul a venit la spital cu o stare generală mediocră, medicul curant i-a făcut internarea şi i-a aplicat tratamentul corespunzător. Cu toate acestea, copilul a făcut două stări convilsive, spre miezul nopţii, urmate de deces. Nu cred că se putea face mai mult în acest caz", a susţinut dr. Ginel Baciu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie "Sfântul Ioan" Galaţi.

Pe certificatul constatator al decesului au fost trecute mai multe afecţiuni: meningo-encefalită acută, pneumonie acută, edem cerebral şi insuficienţă cardio-respiratorie, după cum susţin părinţii copilului decedat, care au mai susţinut că, deşi decesul copilului a fost înregistrat sâmbătă, pe 3 martie, necropsia acestuia a fost făcută la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" abia marţi, 6 martie. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea susţine că nu îşi poate explica de ce a durat atât de mult până când a fost făcută necropsia.

Reprezentantul DSP a mai declarat că părinţii copilului au depus o sesizare către comisia judeţeană de analiză a cazurilor de malpraxis şi că urmează să se facă verificări în acest caz. Acesta a mai precizat şi faptul că a solicitat managerului spitalului date medicale despre acest caz, însă acesta nu le-a pus deocamdată la dispoziţia Direcţiei, motivând că este în derulare o anchetă a Parchetului.

Cazul a fost sesizat poliţiei prin intermediul numărului de urgenţă 112 de către o mătuşă a copilului decedat şi a fost înregistrat ca moarte suspectă. "Se fac cercetări în acest caz. Vor fi verificate fişele de observaţie medicală. Din primele informaţii se pare că acest copil a mai fost internat cu diagnosticul bronşită pe 24 ianuarie şi a fost externat pe 30 ianuarie 2012", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici.

Citit 5527 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.