Anchetă în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Foto: Foto: Sorin Pană

Anchetă în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comisia pentru verificarea împrejurărilor în care a murit, săptămâna trecută, copilul de doi ani dus Spitalul de Pediatrie, constituită la nivel de Direcţie de Sănătate Publică, s-a întrunit vineri cu scopul de a stabili care va fi calea pe care o va urma ancheta *

În cursul întâlnirii a fost desemnat, prin tragere la sorţi, şi expertul care va conduce comisia. Acesta a fost ales dintr-o listă de medici, întocmită la nivel naţional. Identitatea sa nu va fi făcută publică tocmai pentru a nu putea fi influenţată ancheta. Comisia are la dispoziţie 90 de zile pentru a stabili condiţiile exacte în care a survenit decesul copilului şi dacă medicul curant poate fi acuzat sau nu de malpraxis.

Demersuri ale familiei

În încercarea disperată de a face dreptate, unchiul micuţului ne-a contactat la redacţie şi ne-a spus că a scris şi a trimis câte o scrisoare către Preşedinţie şi către Ministerul Sănătăţii, pentru a aduce la cunoştinţa acestor instituţii drama prin care trece familia.

„Voi merge şi la colegiul Medicilor pentru a depune o plângere. De la DSP ne-a spus că până săptămâna viitoare trebuie să plătim contravaloarea anchetei, adică suma de 2000 lei. Încă mai avem nevoie de 700 de lei, dar sperăm că îi vom strânge zilele următoare”, ne-a spus unchiul copilului decedat.

Săptămâna trecută, "Viaţa liberă" v-a prezentat cazul dramatic al unui copil în vârstă de doi ani, care a murit în condiţii încă neelucidate, la Spitalului de Pediatrie din Galaţi. Părinţii micuţului îl acuză pe medicul curant de faptul că, prin tratament necorespunzător, i-ar fi provocat acestuia decesul. Părinţii au făcut şi o plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, invocând un caz de malpraxis.

Citit 2178 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2012 10:04

5 comentarii

 • postat de Irina
  Luni, 12 Martie 2012 20:14
  Cum adica sa plateasca ancheta???????????? Nu este posibil asa ceva....in ce tara traim?????? Dupa ce ca familia trece printr-o suferinta greu de imaginat, sa-i puna sa plateasca.......nu pot sa cred asa ceva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  RUSINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 12 Martie 2012 19:19
  Problema este ca acest dr. Baciu, un bun profesionist de altfel, este foarte afectat de moartea sotiei, d-na judecator Baciu. Nu am pretentia ca stiu despre ce este vorba in situatia de fata, insa exista multi parinti care isi duceau copiii la el la cabinet si in prezent au renuntat tocmai datorita acestui fapt, moartea sotiei l-a afectat si profesional. O situatie cumplita, fara doar si poate, insa, daca a simtit sau simte ca profesional nu mai poate presta, ar trebui sa se retraga din proprie initiativa
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionut
  Luni, 12 Martie 2012 19:03
  Dumnezeu sa il odihneasca ! Mare, Foarte Mare pacat !
  Doar un copil...
  Fie ca a fost greseala doctorilor sau nu, ancheta sigur nu o sa scoata nimic la iveala, ca asa e in Romania...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dana
  Luni, 12 Martie 2012 14:37
  Cu atatia milionari in Galatiul asta nu s-au gasit deloc niste sponsori ptr familia aceasta greu incercata?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Luni, 12 Martie 2012 11:07
  Cata nesimtire!!! Iti moare copilul si apoi trebuie sa dai 2000 lei contravaloarea anchetei!!!!!!!!!!
  Ancheta care stim cum totii cum are loc! Mortul e vinovat!
  RUSINE!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.