Anchetă în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Foto: Foto: Sorin Pană

Anchetă în cazul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comisia pentru verificarea împrejurărilor în care a murit, săptămâna trecută, copilul de doi ani dus Spitalul de Pediatrie, constituită la nivel de Direcţie de Sănătate Publică, s-a întrunit vineri cu scopul de a stabili care va fi calea pe care o va urma ancheta *

În cursul întâlnirii a fost desemnat, prin tragere la sorţi, şi expertul care va conduce comisia. Acesta a fost ales dintr-o listă de medici, întocmită la nivel naţional. Identitatea sa nu va fi făcută publică tocmai pentru a nu putea fi influenţată ancheta. Comisia are la dispoziţie 90 de zile pentru a stabili condiţiile exacte în care a survenit decesul copilului şi dacă medicul curant poate fi acuzat sau nu de malpraxis.

Demersuri ale familiei

În încercarea disperată de a face dreptate, unchiul micuţului ne-a contactat la redacţie şi ne-a spus că a scris şi a trimis câte o scrisoare către Preşedinţie şi către Ministerul Sănătăţii, pentru a aduce la cunoştinţa acestor instituţii drama prin care trece familia.

„Voi merge şi la colegiul Medicilor pentru a depune o plângere. De la DSP ne-a spus că până săptămâna viitoare trebuie să plătim contravaloarea anchetei, adică suma de 2000 lei. Încă mai avem nevoie de 700 de lei, dar sperăm că îi vom strânge zilele următoare”, ne-a spus unchiul copilului decedat.

Săptămâna trecută, "Viaţa liberă" v-a prezentat cazul dramatic al unui copil în vârstă de doi ani, care a murit în condiţii încă neelucidate, la Spitalului de Pediatrie din Galaţi. Părinţii micuţului îl acuză pe medicul curant de faptul că, prin tratament necorespunzător, i-ar fi provocat acestuia decesul. Părinţii au făcut şi o plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, invocând un caz de malpraxis.

Citit 2275 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2012 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.