Campanie de la universitate la groapă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început încăierarea. Evident, cele mai multe victime se vor înregistra în rândul colateralilor, că doar n-or să handicapeze dintr-ai lor (nu că aceia ar fi deja...).

Ţipetele zilei vin de la Tg. Mureş, unde autonomia universitară e presată la învăţământ în limba udemeristă. Şi care-i problema? De ce ni se dau conaţionalii de ceasul morţii? Dacă nu plac concetăţenii de altă etnie, apăi doctori tre’ să-i faceţi, că sigur nu-i mai găsiţi prin ţară în câţiva ani. Au plecat, vorba aia, ai noştri mioritici, darămite bacii ungureni obişnuiţi de mult cu duca. În goana calului chiar!....

Pedeleii dau strigături după aliaţi, că nu s-au înţeles cu unepereii. Cezar Preda se plânge că subordonaţii, pardon! colegii de partid ai lui Gabriel Oprea „încearcă să tragă spuza, să obţină avantaje electorale”. Deci: udemeriştii nem tudom roman, uneperiştilor le ţine partea generalul cu cel puţin tot atâtea dosare în sertar câte are şi căpitanul, opoziţia e în grevă... Câte motive ca legea de recuperare a tăierilor să nu întrunească nici cvorumul de-o asumare, darămite o majoritate la vot! Da’ ce credeaţi că dă Băsescu înapoi procentele tăiate? Doamne-fereşte! După cum speră, dacă ies tot ai lui, cine plăteşte?

PNL ţipă excluderea lui Teodor Meleşcanu. Abia acum, la două săptămâni după ce a fost înscăunat la SIE? Problema e însă alta: pe cine să credem? Pe Meleşcanu care a anunţat că se autosuspendă din PNL sau pe Crin Antonescu care anunţă că-l va exclude din PNL? Eu cred că Teo are dreptate: cu urechile lui poate pluti deasupra oricărui „obiectiv”, indiferent câte scrumiere, mobile, telefoane mobile, tablouri sau alte „dispozitive” ar fi „excluse” din sediul partidului.

Vajnic căpitan de vas, şi Băsescu miorlăie şi el a campanie. N-a uitat petrolierul pe care îl comanda şi s-a luat la trântă cu Petromul, ca şi cum Dusterul şi Loganul le-ar alimenta la baterie... Sau poate că le, la aia de la gheaţă, mai ştii? Evident, nici la lacrimile din dotare n-a renunţat. Deja şi-a pregătit o figură umilă, de crocodil de apă sărată...

Şi-n Galaţi huruie campania, respectând proporţiile. La centru zăngăne orgoliile, la noi mocneşte din nou a surpare groapa falezei. Nu-i de colo totuşi. Ultima oară a-nghiţit câteva sute de mii de euro. De vreme ce tot se mai cască, probabil că n-a înghiţit destul şi (para)-ndărăt.

Dar cum spunea preşedintele, toate au o limită! De ce râdeţi?...

Citit 12701 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2012 09:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.