Castrarea, amânată – momentan, autocastrare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deoarece testosteronul produs în exces cauzează hipersexualitate şi comportamente aberante, 100 de pedofili din închisorile britanice au acceptat castrarea chimică, ajungând la nivelul de bărbăţie al unui pre-puber. La noi, o lege în domeniu a fost adoptată de Senat, dar Camera Deputaţilor îi tot amână dezbaterea.

Parţial, au dreptate. La noi se practică, cu succes, autocastrarea.

Exemplul recent e cel al premierului Ungureanu, care şi-a „castrat” glasul până la muţenie când preşedintele i-a dictat cum se dă pomana electorală: „erecţia” salariilor, MRU, nu „blegirea” CAS-ului!

Alt politician care a dovedit că poate ajunge, din bărbat, o figură flască, e Dan Şova. Viitorul ministru al Justiţiei, cum îl prezenta Ponta, şi-a negat până la atrofiere de sens afirmaţiile în care clama inexistenţa Holocaustului, dar şi a progromurilor în România, dar şi ameninţările la adresa unei colege de platou. De vină-i presa, cică, pentru că nu l-a „tradus” corect. Haida-de! la o aşa limbă moale, plină de scuze puerile, ce naiba să mai înţelegi, darămite să interpretezi?

Nici reprezentantul Guvernului, prefectul Paul Florea, nu se lasă mai prejos. Îşi „automutilează” singur viitorul politic, cu promisiuni de toată jena: „Un nou spital la Galaţi până la sfârşitul anului” şi „pentru ale cărui servicii gălăţenii nu vor plăti nimic, dacă sunt asiguraţi”. Ce ziceţi, care-i mai plină de viagră electorală, prima sau a doua?

Între timp, Vega ´93 are de lucru cu o groapă. Aia de la Elice. Îi dă iar de furcă, taman când să înceapă altă asfaltare pe bani publici.

Fiind totuşi vorba de banii noştri, ne permitem să-i sugerăm edilului-şef o soluţie mai cu vână, poate-i nevoie şi de o „excitare” pragmatică: hai să lăsăm în pace groapa şi s-o folosim ca atare! N-ar merge un restaurant la subsol, gen Casa Pogor din Iaşi? Dar o cramă la buza hrubei placate cu cărămidă din care se tot iţeşte nesătula de groapă? În ambele cazuri, fiind un parteneriat public-privat, investitorul, în contul redevenţei, ar putea face un pod din banii lui. Dacă tot nu putem face unul peste Dunăre, măcar un podeţ peste groapa devenită… gaură de atracţie locală.

Este că v-am dat o idee irefutabilă, chiar şi la anii dvs. de... experienţă, domnule primar?

Citit 13182 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2012 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.