În căutarea lui Boldea - Te voi aştepta, voi veni pe strada ta
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În căutarea lui Boldea - Te voi aştepta, voi veni pe strada ta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O dată cu avizarea ridicării imunităţii, decisă marţi în Camera Deputaţilor, procurorii DIICOT Galaţi au avut posibilitatea să demareze acţiunile legale de percheziţionare a locuinţei lui Mihail Boldea şi, implicit, de reţinere a acestuia. Cu toate acestea, ieri nu a avut loc nicio percheziţie la domiciliul parlamentarului, unde, în schimb, s-a prezentat un echipaj de poliţie cu o a doua citaţie din partea DIICOT Galaţi. Mihail Boldea nu a dat curs nici acestei citaţii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altei citaţii, din partea DNA, lăsată în cutia poştală a parlamentarului, ieri dimineaţă, la ora 7.00. De altfel, această citaţie a rămas neridicată până seara.

În jurul orei 8.00, în curtea vilei deputatului a intrat tatăl acestuia, salutându-i, zâmbitor şi politicos, pe jurnaliştii care au rămas în faţa locuinţei pe parcursul întregii zile. Tatăl parlamentarului şi-a schimbat atitudinea atunci când cameramanii televiziunilor au încercat să se apropie de casă şi să îl filmeze. De remarcat, totuşi, că bărbatul nu a avut un comportament unitar pe parcursul zilei; după-amiază, el a ieşit în curtea casei, exprimându-şi dorinţa de a vorbi cu presa, după care, inexplicabil, s-a răzgândit.

De altfel, tatăl deputatului a fost singurul membru al familiei care a intrat şi a ieşit ieri din vila lui Boldea, aşa cum s-a întâmplat şi marţi seară, când a şi primit prima citaţie de la DIICOT. Părerea generală este că vila a rămas nelocuită în noaptea de marţi spre miercuri, întrucât de ieri dimineaţă de la ora 4.00 şi până la ziuă, ferestrele locuinţei nu au fost luminate şi nici nu au existat alte semne că ar fi cineva înăuntru.

În jurul orei 10.00, în faţa vilei a apărut un reprezentant al unei firme de curierat, care a spus că are de livrat un plic cu documente. Deşi în casă se afla tatăl parlamentarului, curierul nu a fost primit, aşa că a plecat înapoi, cu tot cu documente.

Cu excepţia vecinilor lui Boldea, care au plecat dimineaţa la muncă şi s-au reîntors după-amiaza, strada a fost tulburată doar de numărul mare de jurnalişti, rămaşi ore întregi în faţa domiciliului parlamentarului. Diferite maşini - majoritatea de lux, dar cu numere de Galaţi - şi-au făcut apariţia în zonă, în cursul zilei.

Unele au parcurs toată strada, până în capăt, întorcând apoi, în timp ce altele au făcut cale întoarsă înainte de a ajunge în faţa vilei lui Boldea, unde se aflau jurnaliştii. Nici poliţiştii, nici procurorii DNA şi nici tatăl parlamentarului nu au făcut, ieri, vreun comentariu.

La căderea serii, vila deputatului a rămas în întuneric, spre dezamăgirea jurnaliştilor prezenţi. Iar astăzi, probabil, aşteptarea se va relua, cu toate că DIICOT deja a confirmat că Mihail Boldea a părăsit deja România.

Citit 1797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.