UPDATE - Mihail Boldea a părăsit ţara

UPDATE - Mihail Boldea a părăsit ţara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 23:50 - Deputatul Mihail Boldea a părăsit România, sâmbătă, într-un autoturism cu destinaţia Turcia, de unde a plecat cu avionul în altă ţară, titrează Mediafax, care citează surse oficiale.

Agenţia de presă arată că, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi, potrivit procedurii. În aceste condiţii, procurorii l-ar fi dat în consemn la frontieră pe Boldea abia în 20 martie, după ce Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil pentru percheziţie, reţinere şi arestare.


UPDATE 21:30 - Instanţa supremă va judeca, joi, la ora 10:00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galaţi prin care aceştia cer judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.


Cererea procurorilor se va judeca în lipsa lui Boldea, iar în cazul în care ea va fii admisă, judecătorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Miercuri, în jurul orei 20:30, DIICOT a postat pe site-ul instituţiei un comunicat de presă prin care informa opinia publică, oficial, că deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară.

Conform comunicatului, Boldea a plecat din ţară încă de pe data de 17 martie, pe frontiera terestră. Astfel, zvonurile despre care toată lumea a vorbit zilele trecute au devenit oficiale. În acelaşi comunicat, procurorii au anunţat şi faptul s-a cerut un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Boldea.

„În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Mihail Boldea - deputat în Parlamentul României - se sustrage urmăririi penale”, se arată în comunicat. După judecarea propunerii de arestare preventivă şi în măsura în care se va dispune admiterea cererii, procurorii DIICOT vor solicita organelor abilitate darea în urmărire generală şi internaţională a inculpatului Boldea Mihail.

Poliţia de Frontieră Galaţi nu are nici o informaţie cu privire la trecerea sau nu a frontierei către Republica Moldova - la punctele Oancea sau Giurgiuleşti - a deputatului Mihail Boldea. „Potrivit legislaţiei în vigoare, cetăţenii UE sunt liberi să circule, iar Poliţia de Frontieră nu are o bază de date cu numele celor care tranzitează graniţa. Poliţiştii de frontieră verifică numai legalitatea documentelor de călătorie, iar din acest punct de vedere nu avem alte date”, a declarat purtătorul de cuvânt, subinspector Ion Irimia.

Conform procedurii interne, persoana ar fi putut fi dată în consemn la frontieră înainte de a se elibera pe numele ei mandat de urmărire generală. Într-un astfel de caz, poliţiştii de frontieră ar fi trebuit să-i anunţe de urgenţă pe procurori, dacă l-ar fi identificat pe Boldea la frontieră.

Informaţii neconfirmate oficial susţin că Mihail Boldea a părăsit ţara pe la Giurgiu, spre Bulgaria.

Citit 2801 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2012 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.