Un nou tip de escrocherie! Trei gălăţeni "vindeau" locuri la mânăstire şi rugăciuni binefăcătoare
Foto: Foto: Sorin Pană

Un nou tip de escrocherie! Trei gălăţeni "vindeau" locuri la mânăstire şi rugăciuni binefăcătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei gălăţeni s-au ales cu dosare penale după ce i-au stors de bani pe doi timişeni, pomiţându-le că îi vor ajuta să îşi rezolve problemele de familie pe cale… spirituală. Renato Ş., de 22 ani, Paula Ş., de 41 ani, şi Mioara D., de 28 ani, au reuşit ca timp de patru luni, în perioada mai-august 2011, să îi convingă pe Grigorie Ş., de 45, din Timişoara, şi pe Toader C., de 47 de ani, din comuna Pişchia, judeţul Timiş, să le plătească nu mai puţin de 17.025 lei.

În schimb, le-au promis celor doi bărbaţi de la celălalt capăt al ţării că îi vor ajuta să îşi găsească adăpost într-o mănăstire din judeţul Galaţi şi să îşi rezolve problemele de sănătate şi de familie pe care le au cei doi, prin rugăciuni speciale. Banii pe care aceştia i-au  plătit au fost, chipurile, cu titlu de ajutor pentru lăcaşul de cult la care ar fi trebuit să primească cazare. Timişenii au trimis banii prin mandat poştal, dar după ce au văzut că nu primesc la schimb serviciile promise, au anunţat Poliţia.

„Odată identificaţi, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 1023 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2012 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.