Bălţile private, jefuite de peşte pentru Bunavestire

Bălţile private, jefuite de peşte pentru Bunavestire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii se pregătesc intens pentru masa de duminică, când creştinii sărbătoresc Vestirea Naşterii Domnului, una dintre puţinele zile din Postul Paştelui când este dezlegare la peşte. Pentru a onora cum se cuvine obiceiul, unii gălăţeni cu îndeletniciri într-ale pescuitului nu bat magazinele, ci fac din procurarea peştelui de Bunavestire o veritabilă afacere… ilegală.

Este cazul a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani, toţi din Galaţi, care au fost prinşi miercuri de poliţiştii care au făcut o acţiune comună cu reprezentanţii ANPA - filiala Galaţi, care ştiau că în această perioadă se înmulţesc actele de braconaj şi furturile de peşte.

În maşinile pescarilor identificaţi pe stradă, poliţiştii au găsit mai multe plase pescăreşti, dar şi cantitatea totală de 93 de kilograme de peşte din speciile plătică, crap, somn, şalău şi sânger, despre care cei în cauză au recunoscut că le-au sustras dintr-o amenajare piscicolă de la marginea oraşului. Cei trei au fost conduşi la Poliţie, ei fiind cercetaţi pentru furt, nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial şi folosirea ilegală a plasei de pescuit de tip comercial.

Citit 1998 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2012 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.