BP al Camerei a renunţat la seră şi studio de televiziune, solicitând un buget de 301 milioane lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, proiectul de buget propriu pe anul 2009, în valoare de 301 milioane de lei şi fiind cu 19% mai mare faţă de cel de anul trecut, a declarat secretarul Camerei Cezar Preda, care a spus că acesta este un "buget de strictă austeritate", informează Mediafax.

Preda a precizat că, faţă de propunerea iniţială, membrii Biroului Permanent au decis, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, să se renunţe la cheltuielile făcute cu studioul de televiziune propriu, cu sera Camerei Deputaţilor, cu proiectarea unui hotel al parlamentarilor şi cu scara exterioară clădirii Palatului Parlamentului.

Cezar Preda a arătat că se va face, în schimb, un studiu de fezabilitate privind construirea sau achiziţionarea unei unităţi de cazare a parlamentarilor, în scopul reducerii cheltuielilor legate de cazare.

Secretarul Camerei a mai spus că, din suma economisită astfel, se vor aloca 800 mii lei pentru organizarea unui Congres al românilor de pretutindeni.

"Bugetul Camerei Deputaţilor este de strictă austeritate. Nu s-a făcut nicio cheltuială în plus. S-au redus drastic multe cheltuieli", a precizat Cezar Preda, adăugând că bugetul propus este mai mic cu 25% faţă de cel propus în septembrie 2008.

Preda a mai spus că proiectul aprobat de Biroul Permanent va intra, marţi, la ora 9.30 în discuţia Comisiei de buget a Camerei şi apoi va fi supus aprobării plenului până marţi după amiază.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu (PNL) a precizat că reprezentanţii PNL şi UDMR în Biroul Permanent au votat împotriva proiectului de buget propus, considerând că reducerea de buget cu eliminarea studioului de televiziune, seră, hotelul parlamentarilor este "o glumă", fiind de 0,3%.

"Noi considerăm că un buget de austeritate trebuie să fie cel mult la nivelul celui de anul trecut", a spus Olteanu. El a adăugat că a propus în Biroul Permanent să se aplice sugestiile premierului Emil Boc potrivit cărora cazarea parlamentarilor să se facă la fel cu cea a oamenilor de rând.

"Această propunere a fost considerată o glumă şi nu a fost supusă la vot şi proiectul de buget a fost trimis în mare grabă la comisie", a spus Olteanu. El a precizat că deputaţii PNL vor vota şi în plen împotriva proiectului de buget al Camerei Deputaţilor.

Citit 1082 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.