Dragnea a avut o discuţie cu premierul Emil Boc înainte de a-şi anunţa demisia - surse

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul demisionar de Interne Liviu Dragnea a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, luni seară, înainte de a-şi anunţa demisia, în care şi-a înaintat actul de demisie, iar în ultimele zile a avut mai multe dispute cu ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea, pe tema alocaţiilor bugetare la MAI.

Dragnea a avut discuţii contradictorii, inclusiv în şedinţa de joi a Guvernului, pe tema fondurilor bugetare alocate ministerului, el solicitând sume mai mari pentru reforma administraţiei.

Ministrul Finanţelor i-a justificat suma redusă alocată acestui minister prin constrângerile bugetare şi a încercat, în ultima şedinţă a Executivului, să apeleze chiar la ajutorul premierului Emil Boc, în calitate de fost primar, în problema alocaţiilor bugetare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Dragnea a ameninţat, în discuţiile cu Pogea, că ia în calcul şi demisia din funcţie dacă nu va primi sume consistente de la buget, dar nu a dat de înţeles că va şi recurge la acest gest. El a aşteptat o rezolvare a situaţiei până luni seara, când s-a hotărât asupra demisiei", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, Dragnea a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, în cabinetul acestuia, cu puţine minute înainte de a-şi anunţa public demisia, şi şi-a depus la cabinetul primului-ministru actul de retragere din funcţie.

Proiectul de buget pentru 2009 prevede pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor un fond de cheltuieli de 9,9 miliarde lei (echivalent a 2,4 miliarde euro, 1,7% din PIB) din bugetul de stat, fonduri europene şi venituri proprii.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că demisionează din funcţie, invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009

Citit 1024 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.