Primarul despre clădirea din Domnească nr. 24: „Boldea a luat-o cu japca în instanţă!”

Primarul despre clădirea din Domnească nr. 24: „Boldea a luat-o cu japca în instanţă!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dacă vreţi Casa Gheorghiu, Domnească 24, ştiţi cum zic francezii «cherchez la femme». Eu zic «cherchez» (căutaţi n.r.) la prietenul nostru venit din Congo, la Boldea. El a fost primul care a zgândărit treaba cum nu trebuie”, a declarat ieri într-o conferinţă de presă primarul Dumitru Nicolae.

Edilul a venit cu fotografiile vechi ale imobilului susţinând că vechea clădire a fost bombardată în 1945, când tot acoperişul s-a năruit şi că a fost reconstruită. Nicolae susţine că părţile furate din imobilul de astăzi nu aparţin clădirii iniţiale. „Asta nu e clădirea originală, ci una care a rezultat după reconstrucţie. La cum arată azi, a spune că e o casă de epocă este pretenţios spus. Am încercat să găsesc soluţii ca s-o repar.

Eu am aşa am vrut, să o demolăm şi să facem o construcţie identică, şapte metri mai încolo de la bordură şi rotită cu vreo 25 de grade ca s-o aliniem la ce s-a făcut ulterior. Am încercat în fel şi chip. Arhitectul găsise o soluţie, păstrând în totalitate şi chiar reactualizând unele elemente care pe parcursul anilor au fost eliminate sau alterate. Eram capabili să realizăm o construcţie identică”, a declarat Nicolae.

Planurile s-au dus însă pe apa sâmbetei. Revenind la problema juridică a clădirii, primarul a afirmat că avocatul Mihail Boldea „a luat clădirea cu japca în instanţă” şi că nu se mai poate face nimic. „În instanţă i-a dat-o lui şi celor care îl urmau. Ce crezi că poţi să faci! Nu poţi să mai faci nimic dacă e hotărâre de instanţă definitivă!”, a conchis Nicolae. Edilul susţine că în prezent este asigurată paza non-stop a clădirii.

Citit 5544 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.