Dezvăluiri de după gratii despre Mihail Boldea

Dezvăluiri de după gratii despre Mihail Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la sediul DIICOT Galaţi a fost adusă pentru audieri în dosarul Boldea, de la Penitenciarul Bacău, Georgeta Crăiţă. Cititorii noştri îşi aduc aminte cu siguranţă de Georgeta Crăiţă, care ne-a scris în repetate rânduri din penitenciar, semnalând diferite probleme. Multe dintre scrisorile ei au fost publicate, de-a lungul timpului, în paginile ziarului nostru. Am scos din arhivă aceste scrisori şi redăm astăzi câteva pasaje, din scrisori diferite, pasaje în care se face referire strict la avocatul Boldea.

"Ce vreau să vă spun acum este o mică istorioară despre genul de oameni care se ascund în spatele unui partid politic şi înşală, fraudează, folosesc oamenii în acest scop, apoi îi lasă pradă justiţiei, mizând pe faptul că dacă acei oameni vor vorbi nu vor fi crezuţi, fiind cuvântul unui deţinut împotriva unui avocat parlamentar cum e Mihail Boldea. După doi ani şi două luni de puşcărie, în care a trebuit să tac, vorbesc să mă descarc de această greutate pe care o port în suflet. (…) Este bine ştiut însă că av. Boldea Mihail este din 2001 comandorul multor grupuri infracţionale, care se ocupă cu falsuri în ceea ce priveşte deposedările de terenuri, case, înşelăciuni şi trafic de influenţă. În acest scop folosea, prin noi, boschetari pe care îi făcea proprietari sau patroni, depinde despre ce era vorba. Influenţa lui era la Curtea de Arbitraj şi la intabulare, se pare că amândouă instituţii care ţin de Primăria Galaţi. (…) Trebuie să afle locuitorii acestui oraş cine sunt oamenii care ne reprezintă în parlament sau ne apără în instanţe, de fapt de multe ori apără propria lui infracţiune”, scrie Georgeta Crăiţă, în octombrie 2009.

Ameninţări în curtea penitenciarului

În aprilie 2010, Crăiţă a revenit cu o nouă scrisoare în care îl acuză pe Boldea: „În data de 24 martie 2010, în incinta penitenciarului, m-am întâlnit cu Boldea, care mi-a mărturisit în faţa a 40 de persoane că mi-a pregătit cu DIICOT trei dosare penale, din cauză că l-am denunţat la DNA. În acel moment se efectua o încolonare a grupului de femei pentru a fi numărate şi a fost un prilej bun pentru av. Boldea de a învăţa regulile, pentru că va fi nevoie să ştie atunci când va fi colocatar al acestui penitenciar. Până atunci este un vizitator pervers, care vine cu pachete şi bani la victimele lui şi le minte că le va scoate de aici, cum a făcut cu mine, iar după pronunţare fuge şi spune «Acum nu ai ce să-mi mai faci»”.

Cum a fost ales Boldea

Georgeta Crăiţă vorbeşte şi despre modul în care Mihail Boldea a fost ales deputat: „Veţi descoperi şi cum a fost votat d-nul Boldea de boschetari duşi cu pază la vot şi făcându-le el buletine şi mutaţii în zonele pe raza circumscripţiei lui”.

Acest ultim subiect este cunoscut de procurorii DIICOT Galaţi, care au audiat-o pe Luminiţa Tănasă, o gălăţeancă care a declarat în faţa anchetatorilor că a fost de acord cu propunerea lui Boldea, din perioada alegerilor parlamentare din 2008, să facă mutaţie pentru zece persoane la adresa sa de domiciliu. De atunci au trecut aproape patru ani, dar cele zece persoane mutate fictiv în circumscripţia lui Boldea nu şi-au mai schimbat domiciliul. Aşa că femeia are acum probleme din această cauză. Cei zece nu au fost cheie de biserică în cei patru ani şi au primit amenzi pe adresa de domiciliu din buletin, adică adresa la care locuieşte Luminiţa Tănasă. Astfel, femeia nu îşi poate plăti impozitul la casă şi va avea încă mult de suferit din această cauză.

 

Citit 5914 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.