Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Deşi este prohibiţie, amatorii de peşte nu se lasă cu una, cu două şi înarmaţi cu plase uriaşe iau cu asalt luciurile de apă. În seara de Sf. Gheorghe, cinci pescari au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, la interval de numai câteva minute.

Cu năvoadele la Zătun
Astfel, două persoane au fost identificate de către poliţiştii de frontieră, care urmăreau cu camerele cu termoviziune luciul de apă de la Vlădeşti. Constantin B., de 38 de ani, şi Gelu G., de 36 de ani, întinseseră un năvod lung de 15 metri într-un bazin piscicol. Cei doi nu au apucat să plece acasă cu prada, pentru că poliţiştii i-au înconjurat şi i-au lăsat fără peşte şi fără plasă. "Poliţistii de frontieră au luat măsura confiscării plasei de pescuit, iar peştele capturat a fost redat mediului natural. A fost întocmită lucrare penală pentru deţinerea şi plasei de tip monofilament şi furt calificat", ne-a declarat insp. pr. Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.

Câteva minute mai târziu o captură asemănătoare aveau să facă alţi poliţişti de la Sectorul Folteşti, aflaţi în misiune cu autospeciala cu termoviziune la Măstăcani. Oamenii legii au observat trei cetăţeni care pescuiau cu două plase monofilament în canalul de alimentare a staţiei de pompare de lânga DN 26. Viorel O., Dumitrache A. şi Daniel V., toţi din Galaţi, au fost nevoiţi să le predea poliţiştilor plasele cu lungime totală de 130 metri şi să se resemneze cu un dosar penal pentru pescuit comercial în perioada de prohibiţie şi pentru deţinerea şi utilizarea plaselor de tip monofilament.

La finalul cercetărilor, ambele dosare vor ajunge la Parchet cu propunerile aferente.

Citit 1624 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 16:28

1 comentariu

 • postat de Vicentiu Miercuri, 25 Aprilie 2012 18:07 Link la comentariu
  0
  0

  Doar 5????

  Astia cred ca fac parte dintre cei neprotejati de cei de SUS
  Mai prinde si politia de frontiera pe gainarii de la tara care dau cu plasa pe canale
  Mai bine nici nu mai faceau publica stirea asta.....
  Cu cei de pe Dunare si cei De pe Prut ce facem? Am poze cu pescari care dau la plasa din barca la Cotul Pisicii....astia ce statut au domnilor? Sau e "pescuit stiintific" cum am mai auzit la asezarea pescareasca de la Cotul Pisicii....si ei taiau crapul de vreo 7-8 kg sa-l puna pe gratar
  Cu cei care dau la curent ce facem????

  Cu smecherii de mai sus domnilor politisti cum sta treaba? Va umfla bine conturile si nu-i vedeti?

  Malurile Dunarii sunt pline de pescari....chiar daca sunt amatori...dar nu e normal si moral!!!!!...pe asta cine ii vede? politia comunitara se saluta cu ei si trec mai departe...chiar nu poate sesiza politia de frontiera? sau dumnealor nu stiu ca suntem in prohibitie????

  Vai de noi!!!! Si va mai mirati de ce pleaca toti din Romania, pacat de saraca tara frumoasa!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.