Pensionarii se vor întâlni cu ministrul Muncii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Convinşi că politicienii au dat uitării promisiunile ferme făcute în campania electorală, pensionarii gălăţeni încearcă să-şi apere drepturile. Din păcate, ei nu acţionează în mod unitar, aşa cum ar trebui pentru a avea mai multă forţă, ci pe asociaţii, fiecare în altă direcţie, deşi scopurile pentru care luptă sunt comune.

Dacă în acest weekend Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere şi Uniunea Judeţeană a Pensionarilor se vor întâlni cu parlamentarii la sediile partidelor din Galaţi, Alianţa Europensionarilor şi Asociaţia Pensionarilor din România 2007 vor merge la Ministerul Muncii pe 10 februarie. Dacă pe 12 februarie pensionarii concilierii vor ieşi în stradă, europensionarii nu li se vor alătura.

O delegaţie de europensionari în frunte cu liderul Cristea Toader ne-a vizitat joi la redacţie pentru a ne aduce la cunoştinţă întrevederea pe care o vor avea cu ministrul Muncii, Marian Sârbu. Europensionarii vor merge la Bucureşti cu Constantin Ciucă, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din România 2007.

„Nu am încheiat un protocol cu această asociaţie, dar mergem împreună pe data de 10 februarie, la iniţiativa Alianţei Europensionarilor, pentru o întâlnire cu dl ministru al Muncii. Discuţiile se vor purta pe şase-şapte puncte, printre care grupele I şi II de muncă, biletele de staţiune. În caz că nu ne dă nicio speranţă în cel mai scurt termen, nu vom ieşi în faţa Prefecturii din Galaţi, vom merge la Bucureşti ca să pichetăm Ministerul Muncii.

Nu aşteptăm răspuns în scris, ci verbal. Să ne spună şi nouă ce modificări se vor face la Legea 19, pentru că noi, gălăţenii, am fost primii care am ieşit în stradă. Din 2001 e criză pentru pensionari. Soluţia este să stopeze pensiile foarte mari. 25 la sută sunt pensionari cu pensii foarte mari.

Pentru pensionarii cu pensii mici trebuie să aibă bani oricând. Dacă se dă o indexare de 5 la sută cei cu pensii mari iau un milion, două, noi nu luăm mai nimic. Eu am pensie de 700 de lei după 30 de ani de muncă în condiţii grele”, ne-a declarat Toader Cristea.

„Până să iasă parlamentari aveau surse şi soluţii, acum nu mai au. Noi trebuie să ne apărăm singuri, să mergem şi să ne cerem drepturile, că altcineva nu are cine”, au mai spus europensionarii. Cristea Toader a mai ţinut să precizeze că nu este urmărit penal, aşa cum a fost acuzat şi nu este subordonat niciunui partid politic.

Citit 1243 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.