Instructaj al poliţiştilor cu patronii caselor de schimb

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe fondul ultimelor incidente din ţară petrecute la casele de schimb valutar, poliţiştii gălăţeni au organizat o întrevedere cu patronii şi angajaţii unor astfel de societăţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, scopul acţiunii a fost acela de a le atrage atenţia celor implicaţi în astfel de activităţi că trebuie să ţină cont în mod deosebit de măsurile de securitate, astfel încât incidente similare celui petrecut la Braşov să poată fi prevenite sau evitate.

Adjunctul şefului Inspectoratului, comisarul şef Daniel Mergeanu, şeful Serviciului Investigaţii Criminale şi comisarul şef  Ştefan Căpătan au explicat celor prezenţi care sunt riscurile la care se expun atâta vreme cât nu respectă normele impuse în astfel de situaţii. Cei doi reprezentanţi ai IPJ Galaţi au fost susţinuţi de către doi specialişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Ordine Publică, care au prezentat importanţa sistemelor de pază şi securitate, au răspuns la întrebările adresate de angajaţii firmelor arătate şi au notat  problemele şi dificultăţile cu care aceştia se confruntă, cea mai importantă fiind lacunele existente în prevederile Legii nr 333/2003 .

S-a insistat ca patronii acestor firme să facă eforturi şi să instaleze sisteme de alarmă  performante, camere de supraveghere video care să surprindă imagini de bună calitate şi să asigure paza unităţilor pe care le patronează.

Citit 1107 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.