Primele măsuri în cazului femurului rupt

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul de Urgenţă din Galaţi a luat, joi, primele măsuri în cazul nou-născutului Ionuţ Eduard Dragomir, care a suferit, pe durata internării, o fractură de femur, greşit diagnosticată şi netratată corespunzător, la momentul respectiv.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii ieri de Ministerului Sănătăţii, şefii Secţiilor de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalul Judeţean au fost suspendaţi pe perioada desfăşurării anchetei în acest caz.

„Procedura de cercetare disciplinară continuă şi vizează, pe lângă cei doi şefi de secţie, şi celelalte cadre medicale  implicate în acest caz, respectiv medicul primar neonatolog şi medicul primar obstetrician”, se mai arată în comunicatul oficial al Ministerului Sănătăţii. 

Tatăl bebeluşului e nemulţumit

Contactat telefonic, Robert Dragomir, tatăl bebeluşului cu femurul rupt, a declarat că nu este deloc mulţumit de rezultatele preliminare anunţate în urma anchetei Consiliului Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi şi Comisiei de Control înfiinţate din ordinul ministrului Sănătăţii.

„Rezultatul acestei anchete nu este unul care să mă mulţumească. Am înţeles că s-a decis suspendarea medicului neonatolog şi a ginecologului pe perioada cercetării disciplinare. Asta nu înseamnă că suportă vreo consecinţă, că nu mai sunt lăsaţi să profeseze. Asta înseamnă că îşi vor vedea de treburile lor în continuare", a apreciat Robert Dragomir.

În plus, tatăl bebeluşului este hotărât să deschidă şi un ONG care să lupte pentru modificarea legii malpraxisului.   „Nu e firesc ca un medic să îl judece pe altul şi să vadă în ce măsură s-a greşit. Dacă vorbim despre astfel de erori şi despre măsurile ce trebuie luate, atunci este evident că din aceste comisii nu trebuie să facă parte doar medici, ci şi pacienţii, sau reprezentanţii unor asociaţii de profil. Vom lupta pentru lucrul acesta", a mai spus Robert Dragomir.

Citit 2269 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.