ÎNFIORĂTOR! Un bărbat a trăit două săptămâni alături de mama moartă (VIDEO)

ÎNFIORĂTOR! Un bărbat a trăit două săptămâni alături de mama moartă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O bătrână de 77 de ani a fost găsită astăzi moartă în propria locuinţă de la Blocul Paltin din Mazepa, alături de fiul de 45 de ani, şi el în agonie * Cândva o familie respectabilă de profesori, familia Adam a ajuns în pragul sărăciei din cauza fiului Adrian Adam, căzut în patima băuturii


Locatarii unui bloc din centrul oraşului au simţit de câteva zile un miros îngrozitor pe casa scării. Au bănuit imediat că ceva nu este în regulă cu o bătrână de 77 de ani care locuia cu băiatul ei de 45 de ani într-unul dintre apartamente, mai ales că nu-i văzuseră la faţa de mai bine de două săptămâni. O vecină a chemat imediat salvarea, iar o alta Pompierii. Bănuielile vecinilor s-au adeverit: au găsit-o pe bătrână fără suflare, iar pe fiul acesteia în stare extrem de gravă, întins pe un pat. „Au format cândva o familie respectabilă, soţul femeii era profesor universitar la Facultatea de Chimie Alimentară, ea secretară la aceeaşi facultate, fiul lor este inginer, profesor universitar şi el, dar totul s-a stricat atunci Adrian Adam, fiul lor, s-a apucat de băutură şi de droguri. Acum nu mai are serviciu, trăieşte doar din pensia mamei. Acum că s-a dus, nu ştiu ce se va întâmpla cu el”, spune Zaharia Zaharescu, şeful de scară de la Blocul Paltin.

Vecinii sunt speriaţi şi le cer autorităţilor medicale din Galaţi să facă ceva cu acest bărbat pentru că dacă-l lasă singur în apartament, riscă să-l găsească mort şi pe el în câteva zile. „Acest om rămâne acum aici! Trebuie neaparat să ajungă într-o instituţie de protecţie a persoanelor pentru că n-are nici un venit şi nu ştim din ce va trăi. Mănâncă din ce-i dăm noi, bea apă de la noi. Ca să nu mai vorbim de faptul că omul figurează şi în evidenţele spitalului de psihiatrie”, spune un vecin care întâmplător este şi medic.

Înfiorătoare sunt şi mărturiile unei femei de serviciu, care a intrat în urmă cu ceva vreme să facă curat în acest apartament, după o avarie la ţevile de apă caldă. „Ce-am văzut acolo m-a şocat. Nu mai intru în casa aia nici să-mi dai un milion de lei. O cameră era plină de bidoane de bere, mizerie peste tot, n-am mai mâncat toată ziua”, povesteşte femeia.

Drama este cu adevărat impresionantă şi ar fi putut fi şi mai mare dacă vecinii nu ar fi alertat autorităţile. Bărbatul de 45 de ani stătea întins pe un pat, nemâncat şi nebăut de câteva zile, dacă ne luăm după spusele medicilor, şi ar fi murit cu siguranţă dacă vecinii nu ar fi chemat salvarea. Cei de la Ambulanţă spun că-i vor acorda îngrijirile necesare, dar că nu-l vor duce la psihiatrie.

Citit 4963 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.