Ultimatum către Drumuri şi Poduri SA: "Ori devine profitabilă, ori dispare!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ultimatum către Drumuri şi Poduri SA: "Ori devine profitabilă, ori dispare!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Avertismentul a fost dat de preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa chiar în plenul şedinţei de vineri * În acelaşi timp, consilierii au votat în unanimitate majorarea capitalului social cu 1,5 milioane de lei

Unul dintre punctele încrise în ordinea de zi de ieri a şedinţei Consiliului Judeţului Galaţi viza Societatea de Drumuri şi Poduri Galaţi. Mai exact, acţionarul majoritar al acesteia s-a gândit să scoată firma din impasul în care se află - datorii către furnizori de materiale de peste 800.000 de euro şi întârzieri salariale de o lună şi jumătate - prin majorarea capitalului cu 1,5 milioane lei. Chiar înainte de a se trece la vot, consilierul democrat liberal Ion Ştefan a cerut preşedintelui CJ să ceară la rândul său societăţii de drumuri şi poduri un raport în legutură cu situaţia de acolo şi cu măsurile ce trebuie luate pentru ieşirea din impas. "Văd că în această expunere de motive, Consiliul Judeţului mai-mai că nu se învinovăţeşte că nu i-a dat de lucru acestei societăţi. Ce Dumnezeu, este o piaţă liberă, poate şi singur să reziste. Dacă nu, s-o închidem", a precizat Ion Ştefan.

Colac de salvare!

Surprinzător, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a fost în mare măsură de acord. "Problema noastră este să vedem în ce măsură societatea respectivă a avut probleme inerente pieţei economice şi în ce măsură a avut de-a face cu greutăţi din rea-voinţă. Noi am trimis deja un audit acolo şi vom vedea rezultatele. Cert este că dacă această societate nu este rentabilă, o desfiinţăm", a replicat preşedintele CJ. La finalul şedinţei, am stat de vorbă şi cu directorul societăţii, Luciano Tudor, care pare încrezător. "Cu banii primiţi de la CJ vom debloca anumite lucrări şi vom începe să încasăm bani. În aceste condiţii, şi oamenii îşi vor primi restanţele salariale", a precizat directorul Societăţii Drumuri şi Poduri Galaţi. Salvarea ar putea veni şi după ce joi se pare că s-a deblocat proiectul privind modernizarea străzii Traian. SC Drumuri şi Poduri este partener de lucrări în acest proiect cu Marivila SA şi ar urma să încaseze de la beneficiar peste 8,5 milioane de lei, dintr-un total de aproape 30. Potrivit directorului Luciano Tudor, lucrarea ar trebui să înceapă în maxim o lună şi să dureze 18 luni.

Citit 3659 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 18:41

7 comentarii

 • postat de amedeea
  Luni, 27 August 2012 19:43
  In atentia ziaristului Bogdan Nistor ,referitor la articolul scris in data de 25 aug.2012 sub titlul
  Ultimatum către Drumuri şi Poduri SA: "Ori devine profitabilă, ori dispare!" .Sugerez sa aprofundeze acest subiect,realizand un articol cu parerile salariatilor privitor la directorul lor Luciano Tudor.Ar fi bine ca cititorii si nu numai sa afle cu cata nonsalanta se mint si se duc de nas salariatii acestei unitati si cu cat tupeu face promisiuni care nu se vor materializa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tepes
  Luni, 27 August 2012 11:48
  Domnul Chebac stie ceva despre criza de la SC Drumuri si poduri SA ? Gurile rele spun totusi ca nu el ar fi vinovat ci firma ginerelui sau . Totusi trebuie vazut unde s-au dus toate lucrarile cu incredintare in anul 2011.Domnul Chebac stie oare? Noi credem ca nu pentru ca altfel......
  0
  0
  Raportează
 • postat de chiar nu mai stiu cine va poate determina sa informati corect
  Sâmbătă, 25 August 2012 22:03
  pentru cei ce nu stiu e o diferenfa intre"DRUMURI SI PODURI S.A" si COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI NATIONALE DIN ROMANIA". sint doua societati total diferite si mai ales controlate de partide diferite. nu le confundati lucrarile. ghici ghicitoarea cine controleaza politic cele doua firme. dupa reactia d-lui doctor va dati seama . asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 25 August 2012 20:48
  Cind se va circula auto pe toata Faleza, ca Gropzila (pe moment) a fost "ingenuncheata"?
  0
  0
  Raportează
 • postat de iuliana
  Sâmbătă, 25 August 2012 19:08
  Adica dam acum aproape 350 000 de euro din banii nostrii, pe care si asa nu-i avem si daca dupa aia mai vedem, poate o desfiintam? Ce management de anestezist.....!!!!! e pusclita de partid asa de goala si ne credeti asa de idioti incat sa credem toate prostiile astea?!!??!
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 25 August 2012 08:04
  Actualul inca director la drumuri si poteci anchetat pt o frauda de multe milioane de euro, asta vreti sa revigoreze aceasta societate? Pe ce criterii a fost asta pus director domnilor consilieri? Auzim prin toate mijloacele media ca institutiile statului sunt in colaps, nefunctionabiole sau functioneaza defectuos, dar e la mintea cocosului ca totul pleaca de la politizarea excesiva, de la numirile (prin concursuri trucate si trafic de influenta) la toate institutiile de stat si intesarea acestora cu tot felul de lepre si golani incompetenti. Cand politicul nu isi va mai baga toate scursurile in aceste institutii, abia atunci sa speram la o imbunatatire, dar, se pare ca nici astia care sunt acum la guvernare nu fac doua cepe degerate, exemplificand aici cu numirile de la AFDJ, Garda de Mediu si vor mai urma, pentru ca asta e, lipitorii de afise, amantele, neamurile (proaste) trebuiesc recompensati intr-un fel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alegator
  Sâmbătă, 25 August 2012 07:18
  Luciano Tudor, vicepresedinte PSD, este anchetat de procurori pentru incasarea necuvenita a 30 miliarde lei vechi de la stat de TVA rambursat. Acum este posibil ca statul sa dea acesti bani la o firma care incheie contracte dupa bunul plac personal al acestul individ care nu are scrupule in a fura cu amandoua mainile? Acesti bani sunt pentru plata datoriilor, dar cati bani se intorc in buzunarul lui Luciano Tudor din cei 15 miliarde? Gurile rele, spun ca in timp ce salariatii iau un amarat de 600 lei salariu lunar, Tudor va primi spaga de la datornici ca sa le faca platile, cca 3 miliarde, bani care probabil au fost dati de PSD ca sa se intoarca la PSD, ca vine campania electorala si campania costa doar, asa este dle Bacalbasa?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.