Coşmarul de pe Frunzei: O stradă-n pantă, bătăi de cap pentru constructori
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Coşmarul de pe Frunzei: O stradă-n pantă, bătăi de cap pentru constructori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Localnicii reclamă că s-au trezit cu trotuare sub nivelul caselor lor


Oamenii care locuiesc pe strada Frunzei din Galaţi, acolo unde se efectuează de câteva luni bune lucrări de modernizare, ne-au transmis mai multe reclamaţii cu privire la modul în care constructorii înţeleg să efectueze lucrările. "Veniţi să vedeţi cum sunt îngropate bordurile! Aşa ceva n-am văzut niciodată", spune unul dintre locatarii din zonă. Ajunşi la faţa locului am văzut şi noi că nemulţumirile oamenilor sunt îndreptăţite, cel puţin pe jumătatea de stradă cuprinsă între strada Prelungirea Brăilei şi centrul străzii (undeva în zona în care încep blocurile). Pe o parte a străzii bordurile sunt amplasate la jumătate de metru sub nivelul amplasamentului caselor sau al gardurilor, în vreme ce pe cealaltă parte bordurile ajung chiar şi la nivelul ferestrelor locuinţelor. "Îmi este extrem de greu să cobor din curte, într-o zi chiar am căzut, pentru că este o diferenţă foarte mare de nivel. Le-am atras atenţia muncitorilor, dar au ridicat din umeri", ne spune Vasile Datcu, unul dintre locatarii străzii. Am mers şi noi la constructor - respectiv Tancrad SA Galaţi - pentru a-i cere un punct de vedere legat de aceste nemulţumiri ale oamenilor. "Nu avem ce face, aşa este strada. Noi avem un proiect pe care care trebuie să-l respectăm cu stricteţe", spune Andrei Mitache, şef de şantier în cadrul acestei lucrări. Concret, o parte dintre construcţii sunt amplasate mai sus, celelalte sunt mai jos. "Cred că reclamanţii s-au cam pripit, pentru că noi am găsit o soluţie, cel puţin pentru cei care au imobilele amplasate mai sus decât viitorul trotuar. Astfel, vom consolida atât casele, cât şi gardurile cu grinzi din beton armat. Este o soluţie pe care am discutat-o şi cu beneficiarul, care este de acord", spune şeful de şantier. În cealaltă situaţie - a trotuarului mai înalt decât planul locuinţei - constructorii îi sfătuiesc pe oameni să-şi tragă câte o ţeavă metalică, din curte până în stradă, care să le asigure scurgerea apelor pluviale către canalizarea stradală.

Ar mai fi şi o altă problemă, care de această dată nu-i afectează pe localnici, ci mai degrabă pe constructori! Pe porţiune de câteva zeci de metri, trotuarul nu poate fi amenajat deoarece proprietarii refuză să-şi mute gardurile. "Vorbim despre doi proprietari care ar trebui să-şi mute doi-trei metri spre interior gardurile. Dacă unul dintre ei a înţeles şi se pare că ne va permite luni să-i mutăm gardul, celălalt nu vrea nici în ruptul capului. Vom vedea ce soluţie adoptăm", ne-a mai spus reprezentantul constructorului.

 

Citit 4280 ori Ultima modificare Duminică, 26 August 2012 16:24

7 comentarii

 • postat de sfintul
  Luni, 27 August 2012 21:17
  daca tot veni vb de trotuare ocupate,pe str sf spiridon,preotul bisericii, a furat o strada intreaga.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru Ion Cetateanu
  Luni, 27 August 2012 12:36
  Nu expropiaza nimeni. Omul a mutat gardul acum muuulti ani cu 3 metri in domeniul public. Acum nu vrea sa-l mute inapoi. Trotuarul il considera deacum al lui. Daca nu i-a zis nimeni nimic atatia ani, se considera omul proprietar. Si nu e singurul, e unul din ctiva zeci de proprietari din zona care au facut la fel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Katy
  Luni, 27 August 2012 10:18
  Vai de capul nostru.....treaba de mantuiala!!!! Doar suntem in Romania!!Galatiul a ajuns rau de tot!! Nu fac ei nimic..nici o parcare calumea..cel putin la mine in fata blocului sunt cratere in parcare, guri de canalizare neastupate..ce sa mai zic..nimic in orasul asta nu e bun!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 27 August 2012 08:29
  Ca fapt divers: pe toata strada asta stalpii RENEL (cei cu iluminatul public) erau pe trotuare. Acum nu mai vezi unul in strada. Toti si-au trecut gardul dincolo de el ocupand trotuarul! Primaria ce a facut? A RIDICAT DIN UMERI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Luni, 27 August 2012 06:34
  Cum adica nu vrea sa mute gardurile pentru a construi trotuarul ? Probabil ca pretul oferit de primarie pe metrul patrat de teren expropiat nu a convenit propietarilor. Sau dus vremurile cand se darmau casele pe mai nimic ,sper sa nu se mai intoarca .
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Luni, 27 August 2012 06:22
  Așa e când cei fără pregătire în domeniu, răspun de proiectare și de executie. Sunt numiți pe alte criterii decât competența. Sunt legați prin relații de rudenie sau de amiciție cu cei care ar trebui să-i tragă la răspundere și sunt siguri că nu vor plăti greșelile. Îi interesează numai banul lor.
  S-a răsturnat scara valorilor. În țara asta, totul e putred.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Locatar
  Luni, 27 August 2012 00:43
  De bine de rau mai e cum mai e aici dar va rog sa veniti cu cateva strazi mai sus adica de la Biserica Sf. Gheorghe mergeti pe strada Jiului si veti da de strada Iasomiei care de 2 saptamani se scot bordurile si de pe partea stanga si de de pe partea dreapta ca sa faca parcari. Va rog ff mult sa veniti sa vedeti se fel se lucreaza , cum se toarna ciment si in ce ritm se munceste. Au venit 2 doamne una de la Primarie si una de Ecosal am rugat sa caseteze 2 locuri in care sa pun 2 pomi mi-au lasat numai unul ; o sa fie un desert total, pe partea blocului meu au scos bordurile asa le-au lasat pe trotuar, sunt parti in care la intrarea in scara nu e facuta plinta inclinata ca sa poti sa urci cu un carut nu va mai spun ca la scoatera bordurilor motostivuitorul a carat tot acest pamant scos , s-a facut un praf il ei cu forasul si nu glumesc cand zic asta. Stau la 4 si trebuie sa inchid geamul pe timp de zi sa il las noaptea deschis. Este o bataie de joc si se munceste asa sa fie loc de parcare sau hai ca a mai trecut o zi hai acasa. Nu mai zic ca de la posta nr. 9 din Micro 17 pana la statia de autobus pe trotuarul din fata blocurilor D au muncit si acolo, au turnat ciment si asa a ramas, au lasat loc sa mai toarne si asfalt dar acolo nu e a lor.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.