Jaf la blocurile din Micro 20! Hoţii au lăsat lifturile fără piese esenţiale

Jaf la blocurile din Micro 20! Hoţii au lăsat lifturile fără piese esenţiale
Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Circa 500 de gălăţeni care locuiesc în blocurile turn din Micro 20 sunt nevoiţi să urce pe scări chiar şi zece etaje din cauza unor hoţi care noaptea de sâmbătă spre duminică au furat componente de la ascensoare

Şoc şi groază pentru locatarii a patru scări de bloc din cartierul Dunărea, care duminică dimineaţă au constatat că lifturile nu funcţionau. Sesizările oamenilor care locuiesc la blocul A2 scara 2, blocul D1 scara 2, blocul B2 scara 1 şi blocul E1 scara 1 au curs aproape simultan la dispeceratul firmei care asigură service-ul ascensoarelor respective, în urma veririfărilor echipa de intervenţie constatând că fuseseră furate piesele care asigurau închiderea respectiv deschiderea uşilor. 

"Electromagneţii acţionează dispozitivul de închidere-deschidere a uşilor liftului. Este format dintr-un cilindru metalic în care este montată o bobină cu fure de cupru, deci valorează destul la un centru de colectare. Este posibil ca cei care i-au furat să fi fost cel puţin doi, pentru că uşa trebuie ţinută deschisă, cât timp este scoasă piesa din şuruburi. Sistemul de prindere e destul de complicat, dar pentru unii echipaţi şi cu ceva cunoştinţe, nu e imposibil", ne-a dezvaluit un reprezentant al firmei care asigură service-ul ascensoarelor.

Au acţionat ca nişte profesionişti

Valoarea unui astfel de dispozitiv este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că hoţii care au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică au dat un tun de 2.000 de lei. Prejudiciul nu ar fi, poate, foarte mare în comparaţie cu chinul la care vor fi supuşi în perioada următoare locatarii celor patru imobile cu câte zece etaje.

"Sunt cam 125 de oameni în fiecare scară de bloc şi majoritatea sunt pensionari, deci e greu pentru ei să urce sau să coboare pe scări. Niciunul dintre blocurile de unde s-a furat nu are interfon. Va rebui să facem plângere la poliţie şi să vedem dacă i-o găsi", a menţionat Gheorghe Faur, administratorul asociaţiei 595. 

Potrivit reprezentanţilor firmei care administrează ascensoarele, furturile de acest gen constituie un fenomen mai vechi. În urma cu circa trei luni, mai multe scări de bloc turn din Micrto 18 au avut aceeaşi soartă, electromagneţii ajungând, cel mai probabil, la centrele de colectare, unde un kilogram de cupru se cumpără cu peste 20 de lei, iar unul de fier cu 1 - 1,5 lei.

Citit 3032 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2012 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.