Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hidrologii au instituit, joi, cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad şi afluenţii săi din judeţele Galaţi, Vrancea şi Vaslui. În aceeaşi situaţie se mai află şi bazinul hidrografic Prahova.

"Având în vedere situaţia hidrometeorologică şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică 11 din 23 mai, după cum urmează: se menţine cod portocaliu pe Motru şi pe afluentul său Coşuştea (judeţul Mehedinţi) şi pe Teleajen şi pe Cricovul Sărat (judeţul Prahova); se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Prahova superioară şi Bârlad şi afluenţii săi din judeţele Vaslui, Galaţi şi Vrancea", se arată în textul avertizării hidrologice de joi.

Şi codul galben instituit miercuri pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi afluenţii acestora din zonele indicate se menţine în vigoare. Mai mult, acelaşi cod galben a fost instituit, începând de joi, şi pe râurile din bazinele hidrografice Olt superior şi Vedea, pe afluenţii din bazinul inferior al Argeşului, pe râul Călmăţui, pe cursurile superioare ale Buzăului, Putnei, Râmnicului Sărat, Trotuşului, Bistriţei, Moldovei şi Sucevei şi pe afluenţii acestora din zona de munte.

Tot cod galben a fost instituit joi şi pe afluenţii Buzăului inferior, pe unii afluenţi ai Siretului şi Prutului inferior şi pe râurile din Dobrogea.

Citit 2506 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2012 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.