GHINION. Un bărbat s-a electrocutat la pescuit după ce a atins firele de înaltă tensiune cu o undiţă

GHINION. Un bărbat s-a electrocutat la pescuit după ce a atins firele de înaltă tensiune cu o undiţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Galaţi s-a electrocutat azi dimineaţă în timp ce era la pescuit. În momentul în care undiţa din carbon pe care o avea a atins firele de înaltă tensiune, acesta a căzut la pământ. Tatăl acestuia, care era şi el prezent, spune că nu e prima dată când merg la pescuit. „El avea un băţ din carbon. Am văzut firele de înaltă tensiune şi am vrut să strig să aibă grijă, dar a fost prea târziu, că deja le atinsese cu undiţa. Când am văzut că nu îmi răspunde, am ştiut că e jos”, a spus Constantin, tatăl bărbatului.

Primul ajutor i-a fost oferit de un tânăr absolvent al specializării de Asistenţă Medicală, după care a chemat Ambulanţa. „Bărbatul are arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului. Sunt afectate membrele superioare şi inferioare, regiunea cervicală şi pelviană. Acum este conştient, stabil hemodinamic şi va intra în sala de operaţii. Deocamdată este bine dar sperăm să nu apară complicaţii. Orice arsură poate agrava starea unui pacient”, a explicat dr. Lidia Şandru, medicul care se ocupă de cazul bărbatului.

Cu privire la acest incident a fost alertat şi biroul Transporturi Feroviare. „În dimineaţa acestei zile, la biroul nostru a fost sesizat faptul că un bărbat în vârstă de 45 de ani a suferit arsuri prin electrocutare. Din verificări, am aflat că acesta se afla la pescuit în zona lacului Cătuşa unde, din neatenţie, a ridicat undiţa şi a atins firul de contact al căii ferate. Din fericire, acesta este în viaţă”, a declarat subcomisarul Ştefan Constandache, şeful biroului Transporturi Feroviare Galaţi.

Citit 3924 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.