Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită la Galaţi

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Drapelului Naţional i-a adunat, marţi dimineaţă, în Catedrala Galaţilor, pe mulţi dintre concitadini. În prezenţa noului primar Marius Stan şi a prefectului Emanoil Bocăneanu, un sobor de preoţi condus de părintele Lucian Petroaia a sfinţit tricolorul românesc. De la eveniment nu au lipsit militarii, jandarmii şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

"Roşu, galben şi albastru reprezintă dintotdeauna unirea şi credinţa noastră nestrămutată în dreptate, libertate şi neatârnare de neam", a spus părintele Lucian. Tricolorul a fost înmânat prefectului de Galaţi de către reprezentantul Bisericii locale. Sărbătoarea a continuat cu solemnitatea de arborare a drapelului în faţa Prefecturii Galaţi, momente petrecute pe acordurile Imnului Naţional şi Imnului Uniunii Europene, dar şi pe ploaie.

La eveniment au participat şi gălăţeni veniţi să vadă ceremonia. Copiii de la Grădiniţa nr. 14 au venit îmbrăcaţi în costume naţionale, purtând în mâini tricolorul şi dând sărbătorii un aer de înnoire. „Tata lucrează în Armată şi noi am venit să cinstim drapelul ţării. Ca să fim în ton cu sărbătoarea, ne-am făcut şi câte un steag în miniatură”, ne-a spus Alex Cristea, în vârstă de 7 ani.

Parada militară şi solemnitatea au fost însoţite de mesajul Prefectului de Galaţi: „Cinstim cu recunoştinţă drapelul României, fiindcă în momentele de răscruce, dar şi de pace, Drapelul i-a reunit pe românii din tot spaţiul românesc. A cinsti drapelul naţional este o datorie sacră pentru fiecare dintre noi”.
„Steagul este unul dintre puţinele simboluri care trebuie să ne unească, nu numai în această zi, ci mereu. Este simbolul Armatei, dar este şi simbolul sportivilor noştri care au făcut de atâtea ori să se audă numele României peste hotare”, a spus primarul Marius Stan. Întrebat ce le-ar trebui românilor ca să-şi cinstească stindardul la fel ca americanii acesta a răspuns că "drapelul cere responsabilitate, dragoste şi credinţă, iar aceste simţăminte trebuie sădite cu respect de cei mari”.

Pe perioada desfăşurării evenimentului, traficul de pe strada Domnească a fost oprit.

Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, a fost stabilită prin Legea nr. 96/1998 şi are ca punct de plecare hotărârea guvernului paşoptist de la 26 iunie 1848, care a stabilit ca roşu, galben şi albastru să devină culorile naţionale ale românilor.

Citit 2362 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 15:19

2 comentarii

 • postat de galatean
  Miercuri, 27 Iunie 2012 10:19
  1.Festivitatea a inceput la 09:40 nu la 09.45 cum au anuntat.
  2.Au fost oficialitati care au ajuns la sfirsit,si copii de la scoli la fel,gradinitele la fel cand sa terminat parada,poate scrieti totusi adevarul.
  3.Cei de pa scari care totusi sunt personalitati nu au venit imbracati corespunzator acestui eveniment,puteti vedea pe filmari,si anumite televiziuni au ajuns la urma.
  4,Graba prea mare pentru un astfel de eveniment care a durat 17 minute,mai mult au durat interviurile.
  5.Promovati istoria despre un eveniment cu 2-3 zile inaite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Marți, 26 Iunie 2012 22:09
  A picat primul „băiat deştept” care are contract cu Hidroelectrica: EuroPec

  Hidroelectrica va denunţa astăzi primul contract de furnizare a energiei electrice semnat cu un „băiat deştept”, respectiv firma EuroPec, deţinută de gălăţenii Adrian Comşa, Galina Comşa şi Ovidiu Peligrad, a declarat pentru „Adevărul” Remus Borza, avocat şi managing partner la Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat.
  „La ora 14.00 va pleca denunţarea contractului şi va intra în vigoare mâine (miercuri), la ora 24.00. De la acea oră va fi sistantă furnizarea de energie electrică. Am decis denunţarea acestui contract pentru că era unul prejudicios pentru companie”, a spus Borza.

  Borza a adăugat că EuroPec cumpără energie ieftină de la Hidroelectrica încă din 2004. În ultimii doi ani, EuroPec a cumpărat energie cu 130-141 de lei/MWh, în condiţiile în care preţul de referinţă era de 220-225 de lei/MWh.

  „Prejudiciul calculat pe ultimii şase ani, ca diferenţă între preţul de achiziţie şi cel de referinţă, este de 118 milioane de lei”, a spus Borza.

  „Nu este suficient că-i dădeam energie ieftină, dar nici nu o plătea. Compania are restanţe la plată de 37 de milioane de lei pentru perioada ianuarie-iunie 2012”, a explicat reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica.

  Întrebat dacă urmează ca şi alte contracte semnate de Hidroelectrica cu „băieţii deştepţi” să fie reziliate, Borza a răspuns: „E suficient acesta pentru început. Ne uităm pe rând pe toate, cu maximă atenţie. Din câte ştiu, acesta este singurul contract care nu are plăţile la zi.”

  Contractul semnat cu EuroPec este însă unul dintre cele mai mici ca valoare. Hidroelectrica a livrat anul trecut către EuroPec 320.876 MWh comparative cu 2,15 milioane de milioane MWh către Energy Holding sau 1,57 milioane de MWh către Alpiq RomEnergie.

  Cine se află în spatele companiei EuroPec? Compania este deţinută de gălăţenii Adrian Comşa, Galina Comşa şi Ovidiu Peligrad.

  In Viata Libera nimic despre acest subiect ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.