Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită la Galaţi

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Drapelului Naţional i-a adunat, marţi dimineaţă, în Catedrala Galaţilor, pe mulţi dintre concitadini. În prezenţa noului primar Marius Stan şi a prefectului Emanoil Bocăneanu, un sobor de preoţi condus de părintele Lucian Petroaia a sfinţit tricolorul românesc. De la eveniment nu au lipsit militarii, jandarmii şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

"Roşu, galben şi albastru reprezintă dintotdeauna unirea şi credinţa noastră nestrămutată în dreptate, libertate şi neatârnare de neam", a spus părintele Lucian. Tricolorul a fost înmânat prefectului de Galaţi de către reprezentantul Bisericii locale. Sărbătoarea a continuat cu solemnitatea de arborare a drapelului în faţa Prefecturii Galaţi, momente petrecute pe acordurile Imnului Naţional şi Imnului Uniunii Europene, dar şi pe ploaie.

La eveniment au participat şi gălăţeni veniţi să vadă ceremonia. Copiii de la Grădiniţa nr. 14 au venit îmbrăcaţi în costume naţionale, purtând în mâini tricolorul şi dând sărbătorii un aer de înnoire. „Tata lucrează în Armată şi noi am venit să cinstim drapelul ţării. Ca să fim în ton cu sărbătoarea, ne-am făcut şi câte un steag în miniatură”, ne-a spus Alex Cristea, în vârstă de 7 ani.

Parada militară şi solemnitatea au fost însoţite de mesajul Prefectului de Galaţi: „Cinstim cu recunoştinţă drapelul României, fiindcă în momentele de răscruce, dar şi de pace, Drapelul i-a reunit pe românii din tot spaţiul românesc. A cinsti drapelul naţional este o datorie sacră pentru fiecare dintre noi”.

„Steagul este unul dintre puţinele simboluri care trebuie să ne unească, nu numai în această zi, ci mereu. Este simbolul Armatei, dar este şi simbolul sportivilor noştri care au făcut de atâtea ori să se audă numele României peste hotare”, a spus primarul Marius Stan. Întrebat ce le-ar trebui românilor ca să-şi cinstească stindardul la fel ca americanii acesta a răspuns că "drapelul cere responsabilitate, dragoste şi credinţă, iar aceste simţăminte trebuie sădite cu respect de cei mari”.

Pe perioada desfăşurării evenimentului, traficul de pe strada Domnească a fost oprit.

Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, a fost stabilită prin Legea nr. 96/1998 şi are ca punct de plecare hotărârea guvernului paşoptist de la 26 iunie 1848, care a stabilit ca roşu, galben şi albastru să devină culorile naţionale ale românilor.

Citit 2468 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.