Moarte suspectă la Vădeni. Bărbat împuşcat de un ofiţer

Moarte suspectă la Vădeni. Bărbat împuşcat de un ofiţer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 43 de ani din Tecuci a fost împuşcat mortal în timp ce se afla la pescuit. Incidentul s-a produs joi seară, în jurul orei 18:00 la balta Maţa Rădeanu, din localitatea Vădeni. Povestea acestui caz este una halucinantă! Victima, Cristian Lovin, se afla la pescuit împreună cu un prieten. La un moment dat s-a prăbuşit şi a spus amicului său că a fost împuşcat. Peste doar câteva minute bărbatul a murit, iar încercările de resuscitare au fost inutile. Din primele informaţii, confirmate deja de către procurori, bărbatul a fost atins de un glonţ tras de un bărbat care se afla pe lac, într-o barcă de unde trăgea pentru a speria pelicanii. Cel care a tras este şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, Andrei Ion.

Vineri, la orele dimineţii, fratele victimei se afla la morga Spitalului Judeţean. Acesta ne-a declarat că fratele său a fost adus decedat acasă joi. Pe certificatul constatator de deces scria că ar fi murit în urma unui infarct. Totuşi, la îmbăiere au observat faptul că avea o plagă care sângera în piept, în dreptul inimii, care părea produsă de un glonţ. "Am chemat Poliţia, iar Poliţia a aunţat Parchetul. Ni se pare că se încearcă o muşamalizare a acestui caz", a declarat fratele victimei.

Procurorii care anchetează cazul au oferit mai multe detalii despre cele întâmplate. "Incidentul soldat cu decesul unei persoane s-a petrecut la Balta Maţa Rădeanu, acolo unde, în următoarele câteva zile, se va organiza un concurs de pescuit. Două persoane, aflate într-o barcă, încercau să sperie păsările de pe baltă folosind două puşti, una cu gloanţe şi alta cu alice. Unul dintre gloanţele trase a atins victima care se afla pe malul bălţii împreună cu un prieten. Bărbatul i-a spus prietenului că a fost împuşcat, după care s-a prăbuşit.

I s-a acordat primul ajutor, s-a încercat resuscitarea acestuia, după care a fost chemată o ambulanţă. Pe salvare era o asistentă care a constatat decesul, indicând cauza acestuia ca fiind un infarct. Pe baza constatării, medicul de familie al victimei a eliberat documentul necesar eliberării certificatului de deces, fără să vadă victima. În timp ce pregăteau cadavrul pentru înhumare, membrii familiei au observat că bărbatului îi curge sânge dintr-o plagă. Au anunţat Poliţia, iar cadavrul a fost transportat la Şerviciul de Medicină Legală. Aici s-a constatat că glonţul i-a atins bărbatului lobul stâng al plămânului, aorta şi s-a oprit în coloana vertebrală. Ancheta a început pentru omor calificat, dar în urma anchetei preliminare s-a constatat că este vorba despre accident de vânătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate. Aceeaşi sursă a confirmat că persoana care a tras este Andrei Ion, vicepreşedinte AJVPS Galaţi şi inspector-şef al Serviciului pentru Imigrări Galaţi .

Contactat telefonic, Andrei Ion ne-a spus că este şocat, nu ştie ce s-a întâmplat şi că în acest moment se află la psiholog. "Aştept mai multe informaţii de la Parchet şi imediat ce le voi avea vă voi putea spune mai multe", a fost declaraţia lui Andrei Ion. Întrebat de ce trăgea cu o armă de foc pentru a speria păsărie, cu atât mai mult cu cât pe malul bălţii se aflau pescari, acesta a răspuns: Nu trăgeam în păsări pentru că acest lucru este interzis. Foloseam o puşcă cu gloanţe pentru că produc un zgomot mai mare, iar scopul nostru era să speriem pelicanii.

Conform anchetatorilor, Andrei deţine permis de port-armă şi nu se afla pentru prima oară în zona respectivă.

Ancheta continuă în acest caz.

(Mariana Constandache, Teodora Miron, Remus Basalic)

Citit 6737 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.