Solidaritatea: Stop închiderii Sidex!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Solidaritatea: Stop închiderii Sidex!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa 20 de lideri ai Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi pichetează, luni, de la ora 11.00, sediul Prefecturii, cerând intervenţia prefectului şi a Guvernului în vederea încetării procesului de închidere de capacităţi de producţie şi de locuri de muncă de pe platforma industrială.

"Domnule prefect, domnilor guvernanţi, aveţi obligaţii şi legale, nu numai morale, pentru a salva combinatul siderurgic", a declarat, în timpul protestului, liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Apeluri similare conţin şi pancartele afişate de participanţii la acţiune: "Stop închiderii Sidex!", "Guvernanţi de ocazie, nu există viitor fără siderurgie/metalurgie", "Guvernanţi, dacă oţel nu e, nici buget nu e! Dacă buget nu e, atunci voi ce mai împărţiţi?!".

Solidaritatea va picheta sediul Prefecturii şi marţi, tot de la ora 11.00, iar miercuri va organiza un miting, cu începere la ora 15.00.

Organizaţia sindicală a demarat aceste acţiuni de protest pe fondul recentei încetări a producţiei de piese mecanice, după închiderea altor capacităţi de producţie şi al restructurării schemei de personal, care este în derulare. Măsurile, consideră Solidaritatea, pun sub semnul întrebării viitorul ArcelorMittal Galaţi.

Compania siderurgică este aşteptată să emită o declaraţie de presă.

Citit 1977 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2012 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.