Solidaritatea: Stop închiderii Sidex!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Solidaritatea: Stop închiderii Sidex!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa 20 de lideri ai Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi pichetează, luni, de la ora 11.00, sediul Prefecturii, cerând intervenţia prefectului şi a Guvernului în vederea încetării procesului de închidere de capacităţi de producţie şi de locuri de muncă de pe platforma industrială.

"Domnule prefect, domnilor guvernanţi, aveţi obligaţii şi legale, nu numai morale, pentru a salva combinatul siderurgic", a declarat, în timpul protestului, liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Apeluri similare conţin şi pancartele afişate de participanţii la acţiune: "Stop închiderii Sidex!", "Guvernanţi de ocazie, nu există viitor fără siderurgie/metalurgie", "Guvernanţi, dacă oţel nu e, nici buget nu e! Dacă buget nu e, atunci voi ce mai împărţiţi?!".

Solidaritatea va picheta sediul Prefecturii şi marţi, tot de la ora 11.00, iar miercuri va organiza un miting, cu începere la ora 15.00.

Organizaţia sindicală a demarat aceste acţiuni de protest pe fondul recentei încetări a producţiei de piese mecanice, după închiderea altor capacităţi de producţie şi al restructurării schemei de personal, care este în derulare. Măsurile, consideră Solidaritatea, pun sub semnul întrebării viitorul ArcelorMittal Galaţi.

Compania siderurgică este aşteptată să emită o declaraţie de presă.

Citit 1899 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2012 13:02

6 comentarii

 • postat de Dan
  Marți, 10 Iulie 2012 10:38
  ceva tot va ramane, nu se poate inchide intotalitate, in cel mai rau caz se va vinde altuia, global sau pe portiuni. vor ramane cei mai bine pregatiti, competitia va fi acerba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jimy
  Marți, 10 Iulie 2012 08:35
  numai 20 sunt " barbati " ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stoian
  Marți, 10 Iulie 2012 07:20
  Felicitari Solidaritatea.

  Desi multe voci acuza, in realitate ei vor sa va acopere. Da, combinatul trebuie nationalizat. Afara cu strainii care nu au respectat contractul de privatizare.

  Ii acuza unii si pe salariati. Uita ca sunt captivi. Sunt inglodati in datorii la banci si daca se vad pe lista celor propusi sa fie trimisi acasa ii sperie de moarte si stau acasa. Cei captivi au putine resurse.

  Noi, noi ce facem? De ce numai ei sa lupte. Nu este si cauza noastra a galatenilor? Daca stam pe margine si ne uitam cum sunt executati fratii nostri, ne va veni randul.

  Cambinatul este simbol pentru galati. Galatenii trebuie sa strige si sa cheme guvernantii sa vina si sa nationalizeze combinatul.
  Toate tarile dezvoltate au industrie siderurgica, Franta, Germania, Belgia, Anglia. Fara industrie o sa fim sclavii in tara noastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buruiana
  Luni, 09 Iulie 2012 23:35
  Pai las sa picheteze ca si asa nu au alceva de facut. Daca il aduceau pe DeVito Copilul Minune acolo strangeau pe putin vreo 100,000 de oameni cat ai clipi. Mai au si ei ceva de invatat de la lumea capital;ista.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADRIAN ROPOT
  Luni, 09 Iulie 2012 18:47
  COMBINATUL NU SE VA INCHIDE NICIODATA! VOR RAMANE DOAR LAMINOARELE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de VADIM
  Luni, 09 Iulie 2012 14:18
  20.000 de galateni ar fi trebuit sa fie in fa ta prefecturii si nu 20 de lideri !Pe Sidex nu se va pune niciodata lacatul pt ca pe un teren care nici macar arabil nu va fi nu ai unde sa mai pui si lacat !Este rusinos ca macar cei care raman in cateva saptamani fara loc de munca nu reactioneaza si asteapta sa le cada in gura para malaiata!Siderurgistii isi merita soarta pe deplin pt ca sunt LASI !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.