Controale RAR - Mii de maşini pun în pericol securitatea rutieră

Controale RAR - Mii de maşini pun în pericol securitatea rutieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Circa 60 la sută din maşinile verificate în ultimele trei luni au probleme tehnice sau acte incomplete

Peste jumătate din cele aproape 22.500 de vehicule verificate, în ultimele trei luni, de către inspectorii Registrului Auto Român (RAR), au fost declarate neconforme, pentru că au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, a anunţat ieri instituţia. Majoritatea acestora nu a trecut testul securităţii rutiere, având defecţiuni precum proasta funcţionare a farurilor şi semnalizării, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor din faţă şi spate sau defecţiuni ale sistemului de frânare.

De asemenea, 20,4 la sută din autovehiculele neconforme sunt considerate de inspectorii RAR ca prezentând pericol iminent de accident. Acestea au sisteme de frânare ineficace, elemente componente ale sistemelor de frânare deteriorate sau mecanismul de direcţie într-o stare necorespunzătoare. Din totalul vehiculelor oprite în trafic, în aproape 20 la sută din cazuri s-a constatat depăşirea normelor maxime admise de poluare.

Aproape 2,4 la sută dintre autoturismele verificate au avut probleme legate de identificare, iar şase la sută aveau nereguli din punct de vedere al inspecţiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsă de acte). Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, spune că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de defecţiuni.

Citit 2332 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iulie 2014 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.