Controale RAR - Mii de maşini pun în pericol securitatea rutieră

Controale RAR - Mii de maşini pun în pericol securitatea rutieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Circa 60 la sută din maşinile verificate în ultimele trei luni au probleme tehnice sau acte incomplete

Peste jumătate din cele aproape 22.500 de vehicule verificate, în ultimele trei luni, de către inspectorii Registrului Auto Român (RAR), au fost declarate neconforme, pentru că au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, a anunţat ieri instituţia. Majoritatea acestora nu a trecut testul securităţii rutiere, având defecţiuni precum proasta funcţionare a farurilor şi semnalizării, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor din faţă şi spate sau defecţiuni ale sistemului de frânare.

De asemenea, 20,4 la sută din autovehiculele neconforme sunt considerate de inspectorii RAR ca prezentând pericol iminent de accident. Acestea au sisteme de frânare ineficace, elemente componente ale sistemelor de frânare deteriorate sau mecanismul de direcţie într-o stare necorespunzătoare. Din totalul vehiculelor oprite în trafic, în aproape 20 la sută din cazuri s-a constatat depăşirea normelor maxime admise de poluare.

Aproape 2,4 la sută dintre autoturismele verificate au avut probleme legate de identificare, iar şase la sută aveau nereguli din punct de vedere al inspecţiei tehnice periodice (ITP fals, ITP expirat, lipsă de acte). Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, spune că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de defecţiuni.

Citit 2271 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iulie 2014 14:06

6 comentarii

 • postat de spirit liber
  Miercuri, 11 Iulie 2012 22:20
  Controlale se fac doar la Dacii, am fost oprit in trafic, verificarea a durat aproximativ 25-30 de minute, cu tot cu procesul verbal, e o mare porcarie, astia vor sa dispara Daciile, dar rablele care sunt in oras , si care nu sunt Dacii , de ce nu le opriti??
  0
  0
  Raportează
 • postat de vreau o tara ca afara
  Miercuri, 11 Iulie 2012 10:22
  Eu daca sunt gropar la cimitir sau ziarist la viata libera, am itp-ul in regula, de unde sa stiu eu ca am probleme la masina, daca nu aud nimic ciudat sau ca ea functioneaza din punctul meu de vedere perfect!? Nu sunt mecanic, si cred ca nu am sa ma duc in fiecare saptamana sa fac itp-ul!!! Sau de unde sa stiu eu nivelul noxelor, ca doar nu am acasa aparat de masurat emisiile de gaze!! PENTRU CE SA IAU AMENDA!!!?
  Ar fi corect ca la aceste controale, sa fii avertizat de problemele pe care le ai, sa iti dea un termen de sa zicem o saptamana , doua, in care sa iti pui masina la punct, si sa nu iei amenda! Ca nu toti sunt mecanici auto!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de falezogaura
  Miercuri, 11 Iulie 2012 10:16
  Si pe astia de la primarie si de la drumuri nationale, cine ii amendeaza pt ca ne stricam sasiul, pivotii, bieletele, planetarele, bucsele prin gropi!!!???
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 11 Iulie 2012 10:12
  Am fost oprit la cateva zile dupa ce am facut itp-ul, specific .PE BUNE, adica fara spaga, si m-au pus sa schimb jumatate de masina!! Si ,,baietii buni" de la RAR, mi-au gasit defecte, la directie si la noxe! Ii intreb eu acum pe cei de RAR si pe cei de la politie; cu ce sunt eu de vina, ca piesele auto sunt foarte proaste, sau ca circulam pe gropzile!!? Sa se faca controale la magazinele de piese auto, la producatorii si importatorii de piese, si sa ne lase pe noi in pace!!
  P.S. Specific ca am o dacia 1400 din 1997!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 11 Iulie 2012 09:23
  Spuneti clar ca masinile de fabricatie romaneasca sunt oprite la control ! Chiar daca au ITP in ordine trebuie sa-i gasesca ceva, ca doar proprietarul e un om care a fost fraier si a cumparat produs romanesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daciot
  Miercuri, 11 Iulie 2012 08:19
  voi astia de la Rar aveti o problema cu Daciile,ca parca oamenii daca ar avea bani le ar schimba.Nu vedeti cei in tara asta? vreti parc nou,cu ce?Controalele astea japca pe fata.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.