Vezi cum poţi să iei bacalaureatul cu sprijin divin!

Vezi cum poţi să iei bacalaureatul cu sprijin divin!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă orele de la şcoală nu i-au ajutat prea mult, absolvenţii de liceu îşi pot lua bacalaureatul dacă vin la pregătire la biserică * E gratis şi dă rezultate: elevii pregătiţi aici au luat examenele *

Cine nu a luat bacalaureatul în prima sesiune şi nici nu are bani de pregătire se poate gândi serios la varianta meditaţiilor la biserică. Cel puţin o parohie din Galaţi organizează astfel de cursuri de pregătire, iar în altele s-ar putea crea grupe de învăţăcei, dacă vor exista cereri în acest sens. La Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi, de exemplu, pe tot parcursul anului şcolar recent încheiat s-a desfăşurat un intens program de pregătire. Inginera Elena Gherman, maestru candidat la şah, membră a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe, Filiala Galaţi, ne-a spus că astăzi începe pregătirea la matematică cu doi elevi care urmează să dea examenul de bacalaureat în toamnă. De asemenea, cei care doresc să înveţe matematică pentru bacalaureat, pot veni la Biserica "Sfântul Vasile" (lângă "Casa Roşie"), astăzi, între orele 9.00 şi 11.00 pentru înscrieri.

Pregătire pentru şcoală, în general

Nu este pentru prima dată când biserica se implică pentru ca tinerii să treacă de examene, atât cele pentru admiterea în liceu, cât şi pentru bacalaureat. De exemplu, 70 de elevi de vârste cuprinse între 9 şi 14 ani au beneficiat în anul de învăţământ 2011-2012 de meditaţii gratuite prin programul „Hristos împărtăşit copiilor”, oferit de Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Galaţi. „La iniţiativa părintelui paroh Lucian Petroaia, cei 70 de beneficiari ai programului de pregătire pentru şcoală provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, dar dornici să înveţe. Pe tot parcursul anului de învăţământ, ei au luat lecţii de la profesoarele noastre de matematică, fizică, limba engleză şi limba română”, ne-a spus profesoara Cănănău Viorica, membră în Comitetul parohial al Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Toţi copiii pregătiţi aici au luat examenele

Programaţi în funcţie de orarul şcolar, copiii şi tinerii au făcut lecţii cu mai multe profesoare care, de ani buni, şi-au pus cunoştinţele în slujba celor mici. La matematică, elevii au fost pregătiţi de profesoarele Liliana Munteanu şi Cănănău Viorica; la fizică a predat profesoara Elena Leon, iar limba engleză a fost predată de profesoarele Mihaela Oană şi Angelica Diaconu. „În ultimul an nu prea am avut voluntari pentru limba şi literatura română, dar mulţi ani ne-au sprijinit doamnele Elena Zegrea şi Valentina Grozavu. Sperăm ca din 20 august, când vom relua activitate să găsim cadre didactice dornice să-i ajute pe copiii noştri şi la această disciplină importantă”, a adăugat interlocutoarea.

Toţi cei 70 de copii incluşi în program au încheiat anul şcolar, dar şi testarea naţională. În acest moment nu este conceput un program de pregătire pentru liceenii care nu au luat bacalaureatul, "însă, dacă sunt elevi care au nevoie de pregătire pentru a doua sesiune de bacalaureatul, aceştia sunt rugaţi să vină la biserică şi să ne anunţe. Vom relua programul de pregătire fără probleme, dacă există dorinţa de a învăţa", a adăugat interlocutoarea.

Citit 2975 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.