Gălăţenii se îmbulzesc să-şi facă buletine pentru referendumul de duminică

Gălăţenii se îmbulzesc să-şi facă buletine pentru referendumul de duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Angajaţii MAI, implicaţi într-o campanie asiduă de informare cu privire la corectitudinea unui proces electoral legal şi fără incidente, atrag atenţia că cei care nu au carte de identitate se pot prezenta la vot şi cu adeverinţa provizorie

Au mai rămas şase zile până la duminica în care românii sunt chemaţi la urne pentru a-şi exprima opţiunea privind demiterea preşedintelui statului. Aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile locale de pe 10 iunie, Ministerul Administraţiei şi Internelor derulează în aceste zile, prin angajaţii structurilor teritoriale, o campanie de informare a cetăţenilor cu drept de vot asupra a ceea ce înseamnă un proces electoral corect, dar mai ales asupra implicaţiilor încălcării legii cu ocazia votării. Poliţiştii, jandarmii, pompierii, dar şi membri ai altor structuri ale MAI din Galaţi sunt din nou în stradă, locurile publice aglomerate fiind preferatele oamenilor legii care se străduiesc să acopere o masă electorală căreia să-i explice importanţa respectării legii în zilele premergătoare votului, dar mai ales cu ocazia referendumului propriu-zis. Pieţele şi traficul rutier au avut prioritate, urmând ca în aceste zile oamenii legii să se afle şi în alte locaţii cu flux intens de populaţie.

"Poliţiştii rutieri le-au distribuit conducătorilor auto materialele promoţionale ale campaniei şi le-au adus la cunoştinţă faptul că este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani fapta persoanei care votează, fără a avea drept de vot, ori fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Galaţi.

Se votează şi cu adeverinţa!

Reprezentanţii Centrului de Comunicare atrag atenţia că cei care vor să voteze se pot prezenta la urne fie cu cartea de identitate fie cu adeverinţa provizorie, iar dacă nu sunt în localitatea de domiciliu pot vota pe listele suplimentare la orice secţie din ţară.

Cu toate acestea, la Galaţi, numărul cererilor de preschimbare a documentelor de identitate, creşte de la o zi la alta. "A crescut cu circa 30 la sută numărul cererilor pentru eliberarea cărţilor de identitate şi aşteptăm să mai crească. Oricum, noi vom lucra inclusiv în ziua referendumului. Vineri şi sâmbătă vom avea program de la 8,30 la 16,00, iar duminică toată ziua, cel mai probabil până la orele 23,00 şi vom încerca să soluţionăm toate cererile în timp optim", precizează Florin Tofan, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Citit 1997 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.