Gălăţenii se îmbulzesc să-şi facă buletine pentru referendumul de duminică

Gălăţenii se îmbulzesc să-şi facă buletine pentru referendumul de duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Angajaţii MAI, implicaţi într-o campanie asiduă de informare cu privire la corectitudinea unui proces electoral legal şi fără incidente, atrag atenţia că cei care nu au carte de identitate se pot prezenta la vot şi cu adeverinţa provizorie

Au mai rămas şase zile până la duminica în care românii sunt chemaţi la urne pentru a-şi exprima opţiunea privind demiterea preşedintelui statului. Aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile locale de pe 10 iunie, Ministerul Administraţiei şi Internelor derulează în aceste zile, prin angajaţii structurilor teritoriale, o campanie de informare a cetăţenilor cu drept de vot asupra a ceea ce înseamnă un proces electoral corect, dar mai ales asupra implicaţiilor încălcării legii cu ocazia votării. Poliţiştii, jandarmii, pompierii, dar şi membri ai altor structuri ale MAI din Galaţi sunt din nou în stradă, locurile publice aglomerate fiind preferatele oamenilor legii care se străduiesc să acopere o masă electorală căreia să-i explice importanţa respectării legii în zilele premergătoare votului, dar mai ales cu ocazia referendumului propriu-zis. Pieţele şi traficul rutier au avut prioritate, urmând ca în aceste zile oamenii legii să se afle şi în alte locaţii cu flux intens de populaţie.

"Poliţiştii rutieri le-au distribuit conducătorilor auto materialele promoţionale ale campaniei şi le-au adus la cunoştinţă faptul că este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani fapta persoanei care votează, fără a avea drept de vot, ori fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Galaţi.

Se votează şi cu adeverinţa!

Reprezentanţii Centrului de Comunicare atrag atenţia că cei care vor să voteze se pot prezenta la urne fie cu cartea de identitate fie cu adeverinţa provizorie, iar dacă nu sunt în localitatea de domiciliu pot vota pe listele suplimentare la orice secţie din ţară.

Cu toate acestea, la Galaţi, numărul cererilor de preschimbare a documentelor de identitate, creşte de la o zi la alta. "A crescut cu circa 30 la sută numărul cererilor pentru eliberarea cărţilor de identitate şi aşteptăm să mai crească. Oricum, noi vom lucra inclusiv în ziua referendumului. Vineri şi sâmbătă vom avea program de la 8,30 la 16,00, iar duminică toată ziua, cel mai probabil până la orele 23,00 şi vom încerca să soluţionăm toate cererile în timp optim", precizează Florin Tofan, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Citit 1903 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 19:39

5 comentarii

 • postat de alfar
  Marți, 24 Iulie 2012 21:52
  daca pe scuarul de pe brailei a fost si poate mai este un panou publicitar pe care scria ca "daca ti-a luat banii pune stampila pe da", eu o sa o pun pe "nu". asta pentru ca nu doresc nici un servici pe linie USL, nici functii in primarie, consilii locale, judetene, nu vreau afaceri pe linie de partid. vreau o frina in fata preluarii puterii totale de USL. nu-l iubesc pe basescu dar acum am nevoie de el ca o frina la ingimfarea si la proasta gestionare a imaginii romaniei care a dus euro si dolarul pe culmi de neimaginat acum o luna. asta o sa o vedeti la iarna cind vor fi preturi si facturi de neimaginat. eu NU preluarii puterii totale de o alianta oricum conceputa intr-o singura directie, cea a preluarii totale, acum, fara sa tinem cont de costurile poporului, a puterii. motivul grabei il stiu ei, noi vom vedea repercusiunile in iarna. eu sint un NU, adica un nimeni. asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mutulica
  Marți, 24 Iulie 2012 09:53
  A ajuns si politia rutiera sa ceara participarea la referendum, probabil pe 29 iulie scapi de amenda daca ai stampila pe buletin!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Emil
  Marți, 24 Iulie 2012 08:20
  Pentru simpatizantii basescieni (galatean, tudor): daca va doare in dos de tara asta atunci lasati-ne, cautati-va un alt loc sa faceti degeaba umbra pamantului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 24 Iulie 2012 08:10
  NU SUNT FAN BASESCU.Dar, atentie!Pe 29 iulie, daca va duceti sa votati, spuneti NU perpetuarii hotilor, indiferent de partid,NU anularii procesului democratic, NU confiscarii justitiei pentru protejarea penalilor care au distrus tara.

  Galateni!Ati vazut zilele acestea cum slugoii lui Ponta si Antonescu raspandesc fluturasi si sfatuiesc oamenii sa spuna DA demiterii Presedintelui.Este oribil ce se intampla, puterea actuala incearca sa duca in eroare pe romani, promitand marea cu sarea.Peste maximum o luna nu vor mai fi bani pentru pensii, sanatatea este la pamant.

  NU DATI IMPORTANTA MINCIUNILOR ACESTOR CRIMINALI!Pentru ca ce se intampla de doua luni, de cand sunt la putere, este o crima impotiva Romaniei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Marți, 24 Iulie 2012 00:40
  Cred ca de asta isi fac buletine...ca e referendum...hai ca sunteti penibili !!! Nu mai poate romanu de referendum, sa vedem cati o sa fie...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.