Sergiu Nicolaescu: Dinică avea un mod de interpretare original şi era întotdeauna pe fază

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut cel puţin 30 de filme cu Gheorghe Dinică - decedat marţi, în urma unui stop cardiac - şi aproape nu avea ce comenta în ceea ce priveşte performanţa acestuia, pentru că Dinică era "întotdeauna pe fază".

"Era foarte disciplinat, foarte conştiincios. Niciodată nu a avut probleme cu textul şi avea şi un mod de interpretare original", şi-a amintit Nicolaescu, adăugând că Dinică era "un actor care putea juca orice, de la comedie la dramă".

Nicolaescu a mai spus că el l-a distribuit pe Dinică în filmele sale datorită "durităţii" pe care o putea degaja actorul, deşi, "în realitate, el nu era deloc dur, era chiar blând".

"Am fost amici foarte buni, ne-am respectat unul pe celălalt", a spus Sergiu Nicolaescu despre relaţia sa cu Dinică, adăugând că felul în care s-a despărţit de acesta este ilustrat într-o scenă din filmul "Orient Expres", în care prinţul, interpretat de Nicolaescu, se desparte de valetul său, interpretat de Dinică. "Este o despărţire fără cuvinte, care arată dragostea şi respectul pe care şi-l poartă cei doi", a mai spus cineastul.

"Consider că Dinică nu e mort şi vreau să îi spun doar atât: «Aşteaptă-ne şi pe noi, venim curând»", a încheiat Sergiu Nicolaescu.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

Maestrul va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, autorităţile locale începând procedurile în acest sens.

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.