Acuzaţii de furt electoral la Spitalul de Psihiatrie

Acuzaţii de furt electoral la Spitalul de Psihiatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un apel telefonic primit pe adresa redacţiei ne-a informat despre o neregulă care a avut loc la Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamna”, în timpul şedinţei de vot cu urna mobilă. Sesizarea a fost făcută de sora unuia dintre pacienţii internaţi în acest spital.

"Cine vrea să voteze?"

„Duminică dimineaţă am fost la fratele meu în vizită. Asistentele mi-au spus că tocmai îi dăduseră un calmant şi că dormea şi m-au invitat să aştept pe holul secţiei. După circa un sfert de oră, în secţie au intrat doi bărbaţi, îmbrăcaţi destul de elegant. Erau însoţiţi de trei tinere îmbrăcate în  halat, care păreau asistente. Înainte de a închide uşile în urma lor, i-am auzit adresându-li-se bolnavilor de pe hol: ”Cine vrea să voteze?”. Am mai observat că aveau în mână pachete cu ţigări, pe care au început să le împartă pacienţilor. Una dintre asistente a ieşit şi a chemat-o pe cea care avea grijă de lucrurile şi de actele celor internaţi, spunându-i să aducă buletinele unora dintre bolnavi.

După o jumătate de oră, atunci când fratele meu s-a trezit şi am putut ieşi în curtea spitalului, l-am întrebat cum a fost cu votul. Mi-a spus că a pus şi el o ştampilă acolo. În acest timp, un pacient tânăr a ieşit din clădire vorbind de unul singur: „Astăzi m-am făcut cu un pachet de ţigări””, ne-a povestit sora pacientului. Femeia care ne-a sesizat nu a dorit să-şi facă public numele, pentru ca acest lucru să nu aibă repercusiuni asupra fratelui ei.

Răspunsul conducerii spitalului

Am contactat conducerea Spitalului de Psihiatrie, pentru a afla şi celălalt punct de vedere. „Eu am fost astăzi de faţă atunci când a venit urna mobilă şi nu ştiu să se fi întâmplat vreun incident. Nu am cunoştinţă despre nicio situaţie de acest fel, mai ales că agenţii care asigură paza nu lasă pe nimeni neautorizat să intre în incinta spitalului. Noi am strâns un număr de 84 de formulare de la pacienţii care au dorit să voteze şi le-am trimis aseară către Biroul electoral judeţean, pentru validare”, ne-a explicat managerul instituţiei, ec. Doina Sandu.

Citit 2075 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.