Gălăţenii, tot mai agresivi! Vezi câte fapte violente au fost comise în judeţ în primul semestru

Gălăţenii, tot mai agresivi! Vezi câte fapte violente au fost comise în judeţ în primul semestru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omoruri, lovituri cauzatoare de moarte, ameninţări sau şantaj sunt doar câteva dintre faptele care plasează Galaţiul, în primul semestru al acestui an, în topul judeţelor violente. În ciuda faptului că poliţiştii şi-au înmulţit acţiunile de prevenire, actele care au dus atingere vieţii, integrităţii corporale ori siguranţei persoanelor s-au înmulţit îngrijorător.

"Campioni" la omoruri

Poliţiştii compartimentului Mare Violenţă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au soluţionat, în primele şase luni ale acestui an, 11 fapte de omor, cu trei mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Din păcate, numărul omorurilor a crescut, dar partea bună este că niciuna dintre faptele de acest gen nu nu a fost comisă în stradă, ceea ce înseamnă că am reuşit să ţinem sub control spaţiul public", ne-a declarat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

În ceea ce priveşte tentativele de omor, acestea au evoluat de la 10 la 15, iar vătămările corporale grave au cunoscut o creştere de la cinci, în primul semestru din 2001, la 12, în aceeaşi perioadă a lui 2012. Gălăţenii nu s-au dat înapoi nici de la a-şi atinge diverse scopuri prin intimidarea adversarului, ameninţarea devenind o practică frecventă. 51 de dosare penale au fost întocmite în 2012 pentru asemenea ilegalităţi, cu 15 mai multe decât în perioada de referinţă. La polul opus, au cunoscut o scădere semnificativă violurile (7 fapte) şi actele sexuale cu un minor (5 fapte).

Citit 1998 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 18:35

5 comentarii

 • postat de O GALATEANCA
  Duminică, 05 August 2012 16:44
  Daca unii galateni devin asa de agresivi ce facem ?II EUTANISAM? dar in celelelte orase ale tarii ce facem?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Victor I.
  Vineri, 03 August 2012 17:30
  Violenta este o problema a intregii comunitati, nu numai a politistilor; din pacate, in Romania politistii nu se pot implica decat post-factum. Sa ne uitam mai atent in interiorul familiei, sa analizam "zestrea" genetica a autorilor (potentiali) faptelor comise cu violenta, sa privim apetenta spre... instruire a tinerei generatii (ori spre manele, arte martiale de cartier s.a.), si de ce nu , sa recunoastem ca inca de dimineata carciumile sunt pline, iar dupa ce ies de acolo, cu mintile mustind de alcool, privesc cu ura animalica oamenii normali...iar, cand ajung acasa , revarsa asupra familiei toata ura si frustrarile bine condimentate cu alcool. Sa nu uitam ca toate acestea ser petrec langa noi, iar noi asistam pasivi...sa vedem daca cearta este urmata de violenta... daca violenta se lasa cu sange...daca...Trebuie sa privim mai atent in interiorul nostru, sa ne privim mai atent familia, rudele, prietenii, vecinii, pentru a observa din timp orice pornire spre violenta si a face totul pentru prevenirea actelor de agresivitate verbala, psihica si fizica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bucsa
  Vineri, 03 August 2012 13:43
  ION: Multe din aceste fapte se comit,in case,spatii private,etc,vrei sa puna cate un politist la fiecare poarta? Oricum sunt destui si sunt platiti degeaba,asta e mentalitatea omului si nu o schimbi doar inmultind numarul de gabori(corupti).
  0
  0
  Raportează
 • postat de SSS
  Vineri, 03 August 2012 08:40
  Inca o dovada ..enclava Galatistan se contureaza pe zi ce trece mai mult ..heheh La mai mare
  0
  0
  Raportează
 • postat de ION
  Vineri, 03 August 2012 07:24
  Daca galatenii sunt tot mai agresivi, solutia este sa creasca numarul politistilor si tot mai multi sa iasa pe strazi la orice ora din zi si din noapte.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.