Gălăţenii, tot mai agresivi! Vezi câte fapte violente au fost comise în judeţ în primul semestru

Gălăţenii, tot mai agresivi! Vezi câte fapte violente au fost comise în judeţ în primul semestru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Omoruri, lovituri cauzatoare de moarte, ameninţări sau şantaj sunt doar câteva dintre faptele care plasează Galaţiul, în primul semestru al acestui an, în topul judeţelor violente. În ciuda faptului că poliţiştii şi-au înmulţit acţiunile de prevenire, actele care au dus atingere vieţii, integrităţii corporale ori siguranţei persoanelor s-au înmulţit îngrijorător.

"Campioni" la omoruri

Poliţiştii compartimentului Mare Violenţă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au soluţionat, în primele şase luni ale acestui an, 11 fapte de omor, cu trei mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Din păcate, numărul omorurilor a crescut, dar partea bună este că niciuna dintre faptele de acest gen nu nu a fost comisă în stradă, ceea ce înseamnă că am reuşit să ţinem sub control spaţiul public", ne-a declarat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

În ceea ce priveşte tentativele de omor, acestea au evoluat de la 10 la 15, iar vătămările corporale grave au cunoscut o creştere de la cinci, în primul semestru din 2001, la 12, în aceeaşi perioadă a lui 2012. Gălăţenii nu s-au dat înapoi nici de la a-şi atinge diverse scopuri prin intimidarea adversarului, ameninţarea devenind o practică frecventă. 51 de dosare penale au fost întocmite în 2012 pentru asemenea ilegalităţi, cu 15 mai multe decât în perioada de referinţă. La polul opus, au cunoscut o scădere semnificativă violurile (7 fapte) şi actele sexuale cu un minor (5 fapte).

Citit 2094 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.