O gaşcă violentă a făcut un scandal monstru în centrul oraşului. Poliţiştii caută vinovaţii

O gaşcă violentă a făcut un scandal monstru în centrul oraşului. Poliţiştii caută vinovaţii
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O bandă de circa zece indivizi, îmbrăcaţi în negru, şi cu gagule pe cap au transformat o zonă cu pretenţii a Galaţiului într-o scenă desprinsă parcă din filmele cu ninja * Poliţiştii caută în continuare dovezi şi martori care să îi ajute cu informaţii relevante pentru a-i "înfunda" pe huligani


Răfuială în stil mare într-una din nopţile trecute în zona "zero" a Galaţiului. Zeci de persoane, aflate pe terasa cafenelei "Olympos" (vizavi de Winmarkt), au asistat neputincioase la o desfăşurare de forţe care i-a avut drept ţintă, potrivit unor martori, pe câţiva tineri de la o masă.

"Ieşisem puţin mai devreme de la teatru şi am mers acolo cu o cunoştinţă să bem o cafea. Erau cred vreo 50 de persoane pe terasă, chiar dacă era miezul nopţii. Era linişte, nimic spectaculos, când, deodată, o dubă fără numere de înmatriculare a tras în faţă, pe banda de circulaţie şi din ea au coborât vreo zece indivizi, îmbrăcaţi în negru şi cu cagule. Aveau bâte şi tot felul de chestii, se vedea că erau pregătiţi de încăierare. S-au repezit spre un grup aflat la una dintre mese şi au început să-i lovească. Aceia au încercat să se apere, au fugit. Au lovit şi vreo două maşini cu bâtele. Totul a durat cam un minut, după care indivizii respectivi sau urcat din nou în dubă şi au plecat", ne-a povestit unul dintre martorii la incident, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

În urma încăierării desfăşurate, se pare, sub ochii agenţilor firmei de pază cu care are contract cafeneaua, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat şi o femeie, ambii de 30 de ani, au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale în urma contactului cu armele agresorilor.

Conflictul, înconjurat de mister

La câteva minute după răfuială, la faţa locului a sosit un echipaj al Secţiei 1, care a făcut primele verificâri până când pe fir au intrat poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi cei de la Serviciul Arme. Ancheta pare însă să nu fie una foarte uşoară. Oamenii legii au nevoie de cât mai multe informaţii care să îi ajute în stabilirea identităţii agresorilor şi orice mic ajutor relevant din partea martorilor le poate fi de folos. "Cercetările se desfăşoară sub coordonarea Poliţiei Municipiului. S-a format un cerc de suspecţi, dar sunt încă multe persoane de audiat. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi distrugere", ne-a comunicat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Galaţi. Nici reprezentanţii "Olympus Cafe" nu se arată prea dispuşi să-şi lege numele de acest scandal. În timp ce patronul, un cetăţean grec, susţinea, la cinci zile de la eveniment, că nu se află în ţară şi că nu ştie ce s-a întâmplat în localul lui, subalternii săi au încercat să împingă, la propriu, întreaga răfuială cu câţiva metri mai încolo.  "Nu a fost nicio bătaie pe terasă, s-au bătut mai încolo, în parcul Eminescu, deci pe domeniul public", ne-a informat o reprezentantă a restaurantului, care a refuzat să-şi dezvăluie identitatea.

Poliţiştii sunt acum singurii care trebuie să dezlege oficial misterul identităţii atacatorilor care au pus sub semnul întrebării siguranţa într-una din zonele cu pretenţii din oraş şi, mai mult de atât, să poate aduna destule dovezi încât să-i aducă în faţa justiţiei pe agresori.

 

Citit 9450 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2012 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.