Crimă oribilă la Tecuci - Fost judecător omorât în propria casă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Crimă oribilă la Tecuci - Fost judecător omorât în propria casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un fost judecător tecucean, Ionel Bodea, a fost găsit mort în casă luni după-amiază chiar de către nepotul său. Bărbatul, în vârstă de 86 de ani, era ghemuit într-una dintre camerele casei în care locuia singur. A chemat imediat poliţia.

Echipajul de poliţie a sosit rapid la faţa locului şi, după ce a constatat că victima are o rană pe frunte, a apelat la ajutorul procurorilor gălăţeni. Ancheta a durat toată noaptea, iar în cursul zilei de ieri au avut loc mai multe audieri atât la Tecuci, cât şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În urma necropsiei s-a stabilit că Ionel Bodea avea o fractură de mandibulă, care s-a extins până la baza craniană, şi mai multe fracturi intercostale, semn că decesul a survenit în urma unei bătăi. Surse apropiate anchetei ne-au declarat că s-au găsit urme de sânge şi în bucătăria imobilului. „Bătrânul îşi fierbea laptele, dar nu a mai reuşit să termine acţiunea. Laptele a dat în foc şi l-am găsit ars pe aragaz. În bucătărie am găsit proteza dentară a victimei şi urme de sânge. Probabil aici a început conflictul, după care victima a fost dusă într-una dintre camere. Victima a fost găsită ghemuită într-un colţ al camerei”, ne-au declarat surse apropiate anchetei.

Nu sunt urme evidente de jaf

Ionel Bodea nu a fost niciodată căsătorit şi până acum opt ani de zile a locuit cu mama sa. Anchetatorii susţin că imobilul era destul de neîngrijit, dar nu au găsit semne că cineva ar fi umblat prin lucrurile bătrânului. Ba mai mult, aceleaşi surse ne-au confirmat faptul că au găsit o sumă destul de mare de bani într-un sertar chiar în camera în care au găsit victima. Cu toate acestea, posibilitatea unui jaf nu a fost încă exclusă. Anchetatorii au audiat mai multe persoane, posibili martori la incident, dar şi posibili suspecţi. „Lucrăm pe cel puţin trei piste. Avem un cerc de suspecţi format din aproximativ 30 de persoane. Cercetările sunt în plină desfăşurare”, ne-a declarat Ştefan Căpătan, şef la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi.

„Era un om liniştit”

Vecinii lui Ionel Bodea au rămas înmărmuriţi la auzirea veştii. „Era un om liniştit. Nu avea treabă cu nimeni. El era cu căţeii lui în curte şi nu prea primea vizite. Nu ştiu cum şi ce s-a întâmplat pentru că nu eram acasă”, ne-a spus o doamnă, care locuieşte gard în gard cu fostul judecător.

„Nu prea ieşea din curte. M-am întâlnit cu el la o bere, în urmă cu vreo trei ani, şi mi-a mărturisit că îi este frică. A fost singura dată când  mi-a spus aşa ceva. Pe strada noastră locuiesc mai mulţi romi. Atunci i-a văzut pe câţiva dintre ei şi mi-a spus că a băgat mulţi ca ei în închisoare şi că a început să îi fie teamă. I-am lăsat numărul meu de telefon pentru a cere ajutor în caz de nevoie. Nu m-a sunat niciodată, semn că fie nu m-a luat în seamă, fie chiar nu a  fost cazul. Nu pot să cred ceea ce s-a întâmplat”, ne-a mărturisit un alt vecin.

Îngrijorare în lumea justiţiei 

Fostul decan al baroul Galaţi, tecuceanul Mircea Breahnă, a fost profund marcat la aflarea veştii. „A absolvit Facultatea de Drept din Cluj. Era un om de mare valoare. A fost, vreo zece ani, preşedintele Judecătoriei din Tecuci. L-am cunoscut pentru că, în 1973, când eu am intrat în avocatură, el era deja judecător. După ce a ieşit la pensie a lucrat pentru o perioadă consilier juridic la o fabrică din oraş. Fratele său a fost procuror şef la parchetul din Tecuci, dar a decedat în urmă cu mai bine de 10 ani. Era un om integru, care şi-a făcut meseria cu multă pasiune şi dăruire. Această meserie presupune şi multe riscuri. Acest aspect mă îngrijorează şi pe mine. Oricând se poate întâmpla un astfel de incident”, ne-a spus Mircea Breahnă.

Să fi fost într-adevăr vorba despre răzbunarea unui fost condamnat? Să fi fost totuşi un jaf? Încă nu se ştie, dar ancheta continuă şi vom reveni cu mai multe amănunte în momentul în care ele vor apărea.

Citit 4484 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.