Detaliile crimei de la Tecuci - Şi-a ucis binefăcătorul

Detaliile crimei de la Tecuci - Şi-a ucis binefăcătorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Victima îl ajuta cu bani pe cel care i-a luat viaţa * Testul poligraf dovedeşte crima
Inspectorul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, Ştefan Căpătan, a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, povestea crimei de la Tecuci, în urma căreia un fost judecător şi-a pierdut viaţa.

Conform anchetatorului, Gheorghe Istrate, de 57 de ani, vărul magistratului Ionel Bodea, a venit sâmbătă, 18 august, în vizită la Tecuci. „Bătrânul îşi ajuta vărul cu diferite sume de bani pentru că acesta din urmă avea o fată studentă la Bucureşti. Sâmbătă a venit la Tecuci şi i-a adus bătrânului câte ceva de mâncare. Bătrânul i-a dat vărului său 200 de lei pentru ca acesta să îi cumpere roşii, pepeni şi pâine. Bărbatul, inginer de profesie, a venit la Tecuci însoţit de un prieten. După ce a primit cei 200 de lei, Gheorghe Istrate a plecat, împreună cu prietenul său şi s-au oprit în mai multe baruri unde au consumat băuturi alcoolice. După aceasta, bărbatul a revenit la reşedinţa vărului său şi atunci a început conflictul. Din primele cercetări a reieşit că bătrânul a primit un pumn în zona feţei, care i-a provocat o fractură de mandibulă extinsă până la baza craniană”, ne-a povestit Ştefan Căpătan.

Anchetatorii susţin că, după ce şi-a pocnit ruda, Gheorghe Istrate l-a dus pe bărbat într-una dintre camerele imobilului unde, din câte a reieşit la autopsie, l-a călcat pur şi simplu în picioare. Anchetatorii au găsit la faţa locului urme de sânge şi dovezi că bărbatul s-a chinuit să rămână în viaţă. „A fost găsit un lighean plin cu sânge, cel mai probabil bătrânul a vomat acolo, şi mai multe cârpe, cu care acesta s-a chinuit să îşi oprească hemoragia”, a adăugat Ştefan Căpătan.

"Nu îmi aduc aminte"

 

După ce şi-a omorât vărul, Gheorghe Istrate a plecat de la locuinţa acestuia şi, într-una dintre declaraţii, le-a spus procurorilor că a dormit pe o bancă. „Declaraţiile lui sunt contradictorii. Nu recunoaşte ce a făcut. Tot timpul spune că nu îşi aduce aminte sau merge pe ipoteza că probabil...  A fost dus la Bucureşti şi supus la testul poligraf, test pe care nu l-a trecut. Am stat de vorbă şi cu soţia lui, care ne-a mărturisit că, ori de câte ori bea, bărbatul devine foarte violent. Pot să vă mai spun că soţia  bărbatului ne-a povestit că a încercat în repetate rânduri să vorbească cu victima, dar că soţul ei a folosit diferite pretexte să evite o astfel de conversaţie”, completează inspectorul şef.

Anchetatorii adună probe

Se pare că poliţiştii au găsit la Gheorghe Istrate acasă, ascunsă într-o başcă, suma de 800 de lei şi mai multe probe care îl incriminează pe acesta. „Ancheta este în plină desfăşurare. Mai sunt multe lucruri de cercetat. Autorul va fi supus unei expertize medicale pentru a vedea dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Până atunci însă el va sta în arest, primind deja mandat pentru 29 de zile”, a conchis Ştefan Căpătan.

Fapta bărbatului nu poate fi explicată şi, probabil, va rămâne un mister. Gheorghe Istrate nu avea nici un motiv să îl omoare pe cel care i-a întins o mână de ajutor. Între cei doi nu se punea nici măcar problema vreunei moşteniri de familie. Sângele rece de care a dat dovadă ascunzând timp de două zile victima şi chemând ajutoare susţinând că şi-a găsit vărul mort poate fi, la un moment dat, subiectul unui studiu psihologic.

Citit 2268 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.