Tragedie la volan! Un bărbat de 70 de ani a făcut infarct în maşină

Tragedie la volan! Un bărbat de 70 de ani a făcut infarct în maşină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Accidentul s-a petrecut miercuri dimineaţă, în jurul orei 8.00. Virgil Racoviţă, în gălăţean în vârstă de 70 de ani, tocmai se urcase la volanul Chevroletului personal, parcat în apropierea blocului în care locuia, în Ţiglina 2. Potrivit unor martori, în momentul în care a vrut să iasă din parcare pe aleea din spatele sediului Romtelecom de pe strada Gheorghe Doja, bătrânul a pierdut brusc de sub control maşina şi a intrat într-un gard. Din fericire, în locul respectiv, nu se afla în acel moment vreo persoană sau vreo maşină parcată.

„Era bolnav de multă vreme cu inima. I s-a făcut rău de mai multe ori pe stradă, l-au ajutat vecinii. Şi acum cred că a vrut să plece cu maşina şi i s-o fi făcut rău”, ne-a spus unul dintre vecinii bărbatului.

Cei care au văzut maşina izbindu-se de gard fără ca şoferul să reacţioneze în vreun fel au sunat la 112, un echipaj SMURD sosit la faţa locului încercând aproape o oră să îl resusciteze pe şofer.

„Este vorba despre un pacient cardiac, cu un infarct la activ în ultima lună din cauza căruia am înţeles că fusese internat în spital. Prezenta bătăi neregulate ale inimii, motiv pentru care am ales să efectuam manevrele de resuscitare la faţa locului şi să nu îl transportăm imediat la spital. S-a impus masaj cardiac continuu şi din acest motiv manevrele au durat circa 60 de minute. Din păcate eforturile nu au avut efect, fiind nevoiţi să-l declarăm mort, decesul survenind în timpul transferului din maşină în ambulanţă”, ne-a spus dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galaţi.

La faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii de la Circulaţie, aflaţi, nu pentru prima dată, în faţa unei tragedii generate de şoferi cu probleme medicale. Cum legislaţia nu obligă nici pe medici şi nici pe posesorii de permis de conducere să declare la poliţie faptul că suferă de afecţiuni incompatibile cu şofatul în momentul în care acestea apar după obţinerea carnetului, oamenii legii nu pot face decât să constate efectele.

„Din primele constatări, reiese că accidentul s-a petrecut din cauză că şoferul a suferit un stop cardio-respirator în timp ce circula pe alee. Cum manevrele de resuscitare nu au avut efect, conducătorul auto fiind declarat decedat, noi am deschis un dosar de cercetare penală”, ne-a declarat ag. şef Costel Vicol de la Poliţia Rutieră Galaţi.

 

Citit 3014 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.