IMAGINI ŞOCANTE Cruzime de neimaginat: Cai ucişi cu toporul, pe stradă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

IMAGINI ŞOCANTE Cruzime de neimaginat: Cai ucişi cu toporul, pe stradă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două animale nevinovate au sfârşit cumplit, sub ochii proprietarului şi ai vecinilor îngroziţi


Înnebunit de furie, Marin Neagu, un bărbat de 34 de ani din Măstăcani, i-a ucis ambii cai fratelui său, lovindu-i iar şi iar cu toporul în cap, la orele prânzului. Până ieri după-amiază, cadavrele cailor rămăseseră întinse pe marginea drumului, cu capetele strivite, într-o baltă mare de sânge. Nu le fuseseră scoase nici măcar hamurile de la căruţa pe care o trăgeau înainte de a fi ucişi şi care a rămas, de asemenea, părăsită la marginea şoselei.

În întuneric, sub o ploaie de lovituri

Proprietarul cailor este Ionuţ Neagu, în vârstă de 30 de ani. Omul spune că, în ciuda faptului că existau neînţelegeri de multă vreme între el şi fratele său, nu s-a aşteptat niciodată ca acesta să fie atât de crud cu animalele sale. „A venit nervos. Mă acuză că i-am furat scule de construcţii de 1.000 de lei, deşi cearta noastră se trage de la averea părinţilor. A pus mâna pe topor şi a fugărit-o pe o mătuşă de-a noastră. Cum n-a reuşit să intre peste ea în curte, a scos din maşină un topor, a pus o pătură pe capul cailor şi a început să-i lovească. După primul topor în cap, una dintre iepe, cea albă, a căzut şi s-a mai ridicat un pic. A lovit-o din nou şi asta a fost. Apoi i-a dat şi celeilalte în cap până a omorât-o. Una dintre iepe avea trei ani, iar cealaltă patru ani. Cu ajutor lor îmi câştigam pâinea, dar n-am avut curaj să mă bag, că avea topor şi eu eram cu mâinile goale”, a declarat Ionuţ Neagu. Mătuşa pe care ucigaşul cailor a încercat să o agreseze, Iuliana Neagu, povesteşte că a fugit în curte, când l-a văzut că o urmăreşte, a închis poarta şi, de bine de rău, a scăpat. Nu fără o sperietură zdravănă, însă. Vecinii spun că bărbatul care şi-a vărsat furia pe cele două necuvântătoare nevinovate a mai fost închis, pentru furt.

„Asemenea cruzime n-am mai văzut la Galaţi!”

„Acesta este primul caz din judeţ în care agresorul dă dovadă de o asemenea cruzime. O situaţie similară am întâlnit doar la Focşani, unde un bărbat a turnat o substanţă inflamabilă pe un cal şi apoi l-a incendiat. Fapta pe care am constatat-o astăzi la Măstăcani poate fi pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă între 1.000 lei şi 10.000 lei”, a precizat şeful Poliţiei Animalelor, Deomid Lazăr.

Marin Neagu nu mai era de găsit, ieri după-amiază. Poliţiştii îl caută, însă, pentru că o asemenea cruzime nu trebuie să rămână nepedepsită.

Citit 15080 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2012 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.