IMAGINI ŞOCANTE Cruzime de neimaginat: Cai ucişi cu toporul, pe stradă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

IMAGINI ŞOCANTE Cruzime de neimaginat: Cai ucişi cu toporul, pe stradă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Două animale nevinovate au sfârşit cumplit, sub ochii proprietarului şi ai vecinilor îngroziţi


Înnebunit de furie, Marin Neagu, un bărbat de 34 de ani din Măstăcani, i-a ucis ambii cai fratelui său, lovindu-i iar şi iar cu toporul în cap, la orele prânzului. Până ieri după-amiază, cadavrele cailor rămăseseră întinse pe marginea drumului, cu capetele strivite, într-o baltă mare de sânge. Nu le fuseseră scoase nici măcar hamurile de la căruţa pe care o trăgeau înainte de a fi ucişi şi care a rămas, de asemenea, părăsită la marginea şoselei.
În întuneric, sub o ploaie de lovituri

Proprietarul cailor este Ionuţ Neagu, în vârstă de 30 de ani. Omul spune că, în ciuda faptului că existau neînţelegeri de multă vreme între el şi fratele său, nu s-a aşteptat niciodată ca acesta să fie atât de crud cu animalele sale. „A venit nervos. Mă acuză că i-am furat scule de construcţii de 1.000 de lei, deşi cearta noastră se trage de la averea părinţilor. A pus mâna pe topor şi a fugărit-o pe o mătuşă de-a noastră. Cum n-a reuşit să intre peste ea în curte, a scos din maşină un topor, a pus o pătură pe capul cailor şi a început să-i lovească. După primul topor în cap, una dintre iepe, cea albă, a căzut şi s-a mai ridicat un pic. A lovit-o din nou şi asta a fost. Apoi i-a dat şi celeilalte în cap până a omorât-o. Una dintre iepe avea trei ani, iar cealaltă patru ani. Cu ajutor lor îmi câştigam pâinea, dar n-am avut curaj să mă bag, că avea topor şi eu eram cu mâinile goale”, a declarat Ionuţ Neagu. Mătuşa pe care ucigaşul cailor a încercat să o agreseze, Iuliana Neagu, povesteşte că a fugit în curte, când l-a văzut că o urmăreşte, a închis poarta şi, de bine de rău, a scăpat. Nu fără o sperietură zdravănă, însă. Vecinii spun că bărbatul care şi-a vărsat furia pe cele două necuvântătoare nevinovate a mai fost închis, pentru furt.

„Asemenea cruzime n-am mai văzut la Galaţi!”

„Acesta este primul caz din judeţ în care agresorul dă dovadă de o asemenea cruzime. O situaţie similară am întâlnit doar la Focşani, unde un bărbat a turnat o substanţă inflamabilă pe un cal şi apoi l-a incendiat. Fapta pe care am constatat-o astăzi la Măstăcani poate fi pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă între 1.000 lei şi 10.000 lei”, a precizat şeful Poliţiei Animalelor, Deomid Lazăr.
Marin Neagu nu mai era de găsit, ieri după-amiază. Poliţiştii îl caută, însă, pentru că o asemenea cruzime nu trebuie să rămână nepedepsită.

Citit 13924 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2012 20:35

16 comentarii

 • postat de alfar
  Miercuri, 29 August 2012 20:18
  eu stiu ce inima pot avea martorii la un astfel de eveniment ?. problema e ca si ei o dau pe proprietate, le-am dat de mincare, cine ne mai trage caruta? diferenta de gindire nu-i majora, nu-i cea corecta. unul a distrus un bun si altul plinge dupa el. la tara calul e doar un obiect de care te folosesti pina ny mai poate. asa e romanul. fara educatie, indobitocit, animalizat si cu porniri idioate pe fond de bautura. nu toti, dar multi mai sunt asa.... imi pare rau sa o spun. toti o stiti ca asa e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de FLORICA
  Miercuri, 29 August 2012 16:06
  LA MOARTEEEEE CU ACEST CRIMINAL !!! maine ,poimaine va ucide oameni..frate,matusa etc. Alooo Politia ce frecati acolo??? Santeti scoliti pe banii romanilor si nu faceti nimic? Parasiti postul si lasati pe altii cu curaj sa aplice LEGEA LEGE.
  2
  1
  Raportează
 • postat de costi
  Miercuri, 29 August 2012 15:25
  Nu vreau sa-i iau apararea criminalului, dar 90% dintre voi mergeti la iarna la rudele de la tara, la pomana porcului, unde veti sarbatori cu gura plina de slanina, taierea gatului porcului cu cutitul.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 29 August 2012 14:35
  Asta e Romanica ! daca era in America, acum era impuscat intre ochi!.......trist
  0
  1
  Raportează
 • postat de ION
  Miercuri, 29 August 2012 13:05
  DAR LEGEA DE CE NU FACE DREPTATE CAND IA FURAT SCULELE DE COSTRUCTIE SI A FACU DECLARATIE POLITIA DE CE NU A INTERVENIT POLITIA A ZIS CA NU SE BAG IN PROBLEME FAMILIARE ACEST OM ISI CASTIGA PAINE DE ACEA UM OM LA FURIE NU SE MAI GANDESTE CE FACE OR CE OM LA FURIE E INSTARE DE ORCE ASA CA NU IL MAI INVIMOVATITI PE EL CA SI ACET OM CARE PRIOPETAR PE CAI A FACUT MULT RAU OAMENILOR
  1
  1
  Raportează
 • postat de katy
  Miercuri, 29 August 2012 12:12
  Azi omoara un cal..maine un om...un asemenea om trebuie bagat la puscarie!E un criminal ordinar..ce a avut el cu bietele animale!! Daca ii dadea lui una in cap si murea? Era bine??
  1
  3
  Raportează
 • postat de Dinu
  Miercuri, 29 August 2012 11:41
  Spuneti pedeapsa de la 6 luni la trei ani, asta e nimca toata fata de fapta comisa, caii sunt la fel ca si noi, adica simt exact ca noi, nu sunt niste insecte, asta e crima dubla!! si in circumstante agravante, adica in public. Batut bine in puscarie, minim 10 ani, ca sa vada si el cum este si pus sa spele WC publice.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Miki
  Miercuri, 29 August 2012 11:34
  Cei de la Protectia Animalelor sa fie cu bagare de seama la caii care alearga prin tot orasul si care arata ca vai de ei saracii niste biete suflete care muncesc toata viata pe degeaba, ne facem de rasul lumii cu asa animale chinuite, asa sfrijiti si deshidratati de parca nu ar fi mancat de o luna de zile, nu stim cum de mai au putere sa traga dupa ei carutele alea pline. Dar pentru asta ai nevoie da suflet, unde putem sa sunam daca vedem abuzuri asupra animalelor?!
  Unul pe care l-am intrebat ce e cu calul lui de e asa slab ii numarai coastele a recunoscut ca ii da sa bea apa dimineata cand pleaca, apoi nu mai vede apa toata ziua, nu mai spun de mancare, trageti singuri concluzii.
  0
  1
  Raportează
 • postat de DANA
  Miercuri, 29 August 2012 09:37
  EU CRED CA OMUL ASTA NU AR TREBUI SA FIE LASAT IN LIBERTATE!.....PEDEAPSA LUI ORICAT DE MARE AR FI TOT NU AR FI EGALA CU,CRUZIMEA DE CARE A DAT DOVATA OMORAND ACELE SUFLETE NEVINOVATE!
  0
  3
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 29 August 2012 09:23
  Pana cand asemenea criminali nu vor ajunge dupa gratii, degeaba visam la civilizatie. Judecatorii ar face bine sa cugete ca de exigenta lor depinde viitorul civilizat al Romaniei.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Daniel
  Miercuri, 29 August 2012 09:21
  In alte tari europene precum Anglia bruta asta deja era condamnat la ani grei de inchisoare,nenorocitul draq.Dc nu si-a dat el cu toporu un cap asa mai scapam de un taran ,marlan si incompetent.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Qwerty
  Miercuri, 29 August 2012 08:53
  L-as pune in teapa pe doitocul asta care veni cu toporul (daca tot se comporta ca in evul mediu asa si sa moara)!
  0
  3
  Raportează
 • postat de vasile
  Miercuri, 29 August 2012 08:30
  Infiorator.De ce autoritatile n-au luat masuri de retinere pentru acest individ?!Doar exista cadru legal pentru a fi deferit justitiei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de dana
  Miercuri, 29 August 2012 07:53
  Asta ar trebui bagat in puscarie pentru ca este pericol public.Cum a lovit aceste biete animale nevinovate, poate lovi si un om!Si ar trebui facut un examen psihiatric, pt. ca sigur nu e zdravan nenorocitul!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Ancuta
  Miercuri, 29 August 2012 07:24
  BRUTA ORDINARA.
  0
  2
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 29 August 2012 06:57
  Astia sunt romanii..nostri prospat intrati in UE...
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.