Primarii comunelor cu probleme răsuflă uşuraţi: "Nu se mai putea fără poliţist în sat!"

Primarii comunelor cu probleme răsuflă uşuraţi: "Nu se mai putea fără poliţist în sat!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 • Primarii mai multor comune din judeţul Galaţi sunt în culmea fericirii pentru că, începând de astăzi, au din nou poliţişti care să aibă grijă de siguranţa localnicilor * 29 de funcţii de ofiţeri şi 288 de agenţi de poliţie sunt prevăzute în noua schemă * Galaţiul este primul judeţ din ţară unde a fost rezolvată problema organizării noilor posturi
61 de posturi, conduse de câte un şef care va avea în subordine cel puţin doi oameni sunt funcţionale, începând de astăzi, în localităţile rurale din judeţul Galaţi. Măsura decisă de Ministerul de Interne a fost o piatră de încercare pentru structurile teritoriale ale poliţiei, dar şi o decizie salutată de majoritatea primarilor de comune, care în ultimul an au asistat cum persoanele certate cu legea îşi făceau tot mai mult de cap.

"Nu se putea întâmpla ceva mai bun"

Smârdan, Gohor, Frumuşiţa sau Iveşti sunt câteva dintre comunele unde autorităţile locale apreciază că readucerea poliţiştilor la posturi era o măsură absolut necesară. "Îmi pare extraordinar de bine că s-a reînfiinţat postul de poliţie. Nu se mai putea. S-au înmulţit furturile, tâlhăriile, violurile. Postul arată cam rău acum, dar caut soluţii să îl renovez sau să îi găsesc altă locaţie. Am înţeles că ne vor veni cinci poliţişti, ceea ce e mult mai bine decât înainte, când aveam numai trei", ne-a spus Nelu Munteanu, primarul din Frumuşiţa.

Cum găsirea soluţiilor pentru acoperirea schemei cu poliţişti şi logistică a fost prioritară, rămâne ca, în cursul săptâmânii viitoare, conducerea IPJ Galaţi să facă o evaluare în teritoriu pentru a evalua la faţa locului situaţia posturilor. "De luni voi merge în comune pentru a vedea la faţa locului cum se prezintă sediile posturilor. Sunt unele într-o avansată stare de degradare şi va trebui să găsim soluţii împreună cu autorităţile locale. Este bine că am reuşit să repartizăm maşini la majoritatea posturilor, să păstrăm şi la secţii. Pentru posturile la care nu am putut da maşini, vom găsi soluţii în perioada imediat următoare", dă asigurări cms. Dănuţ Lefter, inspectorul şef al IPJ Galaţi.

Posturile, subordonate secţiilor

Cele 61 de posturi sunt arondate celor şapte secţii de poliţie rurală din judeţ, create anul trecut. Repartizarea s-a făcut în funcţie de dispunerea geografică a fiecărei circumscripţii, de întinderea acesteia şi de numărul de locuitori.

Secţia 1 Poliţie Rurală, de la Galaţi, cu sediul în strada Brăilei nr. 200 (tel: 0236/407.000 int. 20270 sau 0236/407.000 int. 20289), cuprinde posturile de poliţie din comunele Braniştea, Şendreni, Vânători, Tuluceşti, Frumuşiţa şi Scânteieşti.

Secţia 2 Poliţie Rurală, de la Smârdan (tel: 0236/830.073), are în subordine posturile de la Smârdan, Schela, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Suhurlui şi Rediu.

Secţia 3 Poliţie Rurală, de la Lieşti (tel: 0236/821.002), coordonează posturile de la Lieşti, Independenţa, Piscu, Tudor Vladimirescu, Fundeni, Nămoloasa, Iveşti, Umbrăreşti, Barcea, Griviţa şi Costache Negri.

Secţia 4 Poliţie Rurală, de la Târgu Bujor (tel: 0236/340.560 sau 0236/340.517), coordonează posturile de la Băneasa, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Fârţăneşti, Cuca, Băleni, Corni, Smulţi şi Vârlezi.

Secţia 5 Poliţie Rurală, de la Rădeşti (tel: 0236/333.403), are în subordine posturile din Rădeşti, Drăguşeni, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Jorăşti, Bereşti-Meria şi Cavadineşti.

Secţia 6 Poliţie Rurală, de la Tecuci (tel: 0236/820.055 sau 0236/820.054), coordonează posturile de la Drăgăneşti, Movileni, Cosmeşti, Nicoreşti, Buciumeni, Poiana, Brăhăşeşti, Ţepu, Gohor, Munteni, Priponeşti, Ghidigeni şi Negrileşti.

Secţia 7 Poliţie Rurală, de la Matca(tel: 0236/860.001), are în subordine posturile de la Matca,Corod, Cerţeşti, Valea Mărului şi Cudalbi.

 

Citit 5357 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2012 17:33

5 comentarii

 • postat de strain la mine acasa
  Duminică, 02 Septembrie 2012 13:15
  O SA BUTONATI MULT SI BINE AICI ::::TOT NU VA AUDE NIMENI:IESITI IN STRADA SA VA SPUNETI OFUL NU AICI CU CURUL LA TV SI CU MANA PE BUTOANE!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un roman
  Duminică, 02 Septembrie 2012 12:03
  Este normal ce se intimpla acum. Nu se putea ca un politist sa raspunda singur la un numar de peste 7000 de locuitori pe o suprafata de peste 6.000 hectare.Oamenii de la tara sunt necajiti,atunci cind vad mai multi politisti inpreajma le creste confortul de siguranta. Bravo!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 22:46
  dupa ce s-a distrus autoritatea politistului din mediu rural, prin procurori si judecatori ce au scos infractori de sub incidenta legii, dupa ce ca s-a distrus orice forma de educatie, invatanmint, sanatate, relatii sociale, dupa ce ca unii politisti au cam sifonat imaginea politiei, dupa ce ca vedeti interlopi la tv care scuipa, bat, injura rid de organele legii, voi trimiteti, la sugestia minunatului vpd (usl), " minim un politist in mediu rural". va bateti joc de cei tineri si neexperimentati, cei batrini vor stii sa fie la toaleta cind noaptea va suna telefonul sa aresteze 20-30 de infractori beti. doar o alta idiotenie facuta chipurile sa repare greselile pdl-ului. pai, in ziua de astazi ajungi, noaptea cu 50 de mascati int-o 1 in orice colt al judejului. doar asa poti sa rezolvi problemele grave de comportament al railor. nu printr-un john wayne de serviciu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lefter danut
  Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 17:18
  dreptul vostru de politisti care se fac ca fac ceva,dreptul vostru de a scapa criminali ptr un cas si un miel(frumusita fam enache,dabontu si multi altii),dreptul vostru de a proteja tiganii ca duc fete la produs in toata europa,dreptul vostru de a va face toate treburile personale in timpul seviciului (copi la scoala,cumparaturi,etc),dreptul vostru de a avea o sigutanta financiara ptr ziua de maine....sefii politiei si poate si ziarul ar trebui sa faca un sondaj sa vedem cine este multumit de voi.....sunteti la fel de rai ca si infractori doar ca voi aveti uniforma(sa ma scuze putinele exceptii)............SA VA FIE RUSINE NEMERNICILOR, NE CONSUMATI BANII DE POMANA
  0
  0
  Raportează
 • postat de SEVILLA
  Sâmbătă, 01 Septembrie 2012 11:26
  DA E BINE ..CA VOM FI DIN NOU SCLAVI...CA NU VOM MAI AVEA UN PROGRAM NORMAL CA ORICE LUCRATOR DIN TARA ASTA...CA REVENIM LA VECHEA PERMANENTA...CA VOM FI DIN NOU UN SINGUR POLITIST CARE VA INTERVENI LA APELURILE DE 112...CA NU NI SE VOR MAI RESPECATA DREPTURILE...VA FI FOARTE EFICIENTA ACEASTA REORGANIZARE...RUSINE CELOR CARE DORM SI ISI BAT JOC DE INSTITUTIA POLITIEI...DE POLITISTI...DE OAMENI....SI MINT SPUNAND CA ASA REZOLVA PROBLEMELE OAMENILOR...VA SPUN EU ACEASTA DECIZIE ESTE UNA POLITICA VENITA DOAR IN SPRIJINUL PRIMARILOR BETIVI CARE CONDUC MULTE DINTRE COMUNELE GALATENE
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.