Reacţii la scandalul Hortigal - Gălăţenii le cer procurorilor să înceapă ancheta

Reacţii la scandalul Hortigal - Gălăţenii le cer procurorilor să înceapă ancheta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reacţiile gălăţenilor nu au întârziat să apară în urma publicării celor două articole cu privire la tunul imobiliar prin care firma Hortigal, cu complicitatea fostului prefect Cosmin Păun, a reuşit să producă statului român un prejudiciu estimat la circa 40 de milioane de euro.

Cei mai mulţi dintre cititorii care ne-au scris sunt foarte revoltaţi şi se întreabă de ce instituţiile abilitate nu au luat până acum măsuri cu privire la această afacere.

Iată o parte dintre comentariile postate pe site-ul www.viata-libera.ro. „Faptele fostului prefect de Galaţi confirmă că cei de la PDL s-au comportat ca trupa de ocupaţie străină, fără milă faţă de oameni, jaf la drumul mare, fără scrupule. Când un demnitar ca prefectul unui judeţ face aceste fapte este extrem de grav. El era convins că "cineva" îi apără spatele. O gaşcă contra României, că nu au construit nimic durabil”, scrie Viorel.

„Unde este Băsescu cu brigada sa de luptători anticorupţie de la DNA, acum? Sau madam Kovesi? De ce mai este în libertate fostul prefect pedelist?”, se întreabă Cătălin.

Un alt cititor, care semnează Clau, vorbeşte despre toate afacerile familiei Herăscu: "Foarte tare dacă au ajuns nişte bişniţari - oameni de afaceri. Mare noroc au avut. Nu ştiu cum s-au "trezit" cu Galacta, Galmopan, Hortigal. Nu ştiu cum au ajuns "stăpâni" peste mii de angajaţi, cu multe terenuri valoroase în mâinile lor. Căci de moştenit nici nu poate fi vorba. E trist că au distrus nişte firme etalon ale Galaţiului. Părerea mea că aştia nu au nimic în comun cu afacerile. Ei dau tunuri şi apoi pleacă. Din păcate, mii de gălăţeni suferă, şi-au pierdut locurile de muncă, sunt plătiţi prost sau deloc şi NIMENI nu ia o măsură împotriva celor doi. Chiar mă supără acest aspect”.

„La puşcărie cu infractorii!!!!!! Verificaţi bine „hora” din jurul acestei afaceri, că o să descoperiţi şi alte personaje din politica gălăţeană. S-au umplut de bani nenorociţii, furând averea ţării!”, e de părere Connaisseur.

„În ţara unde proprietatea este un moft pentru că aşa au înţeles democraţia autorităţile statului prin reprezentanţii lor din Prefectura Galaţi este normal să apară mizerabilii imobiliari organizaţi în stil mafiot ,,legalizaţi'' juridic de notari, avocaţi şi judecători corupţi slăbind autoritate Statului Român şi punând probleme în intrarea în Spaţiul Schengen prin MCV-ul (Monitorizare-control-verificare) pe Justiţia Română impus de UE. Autoritatea Statului prin funcţionarii săi atentează la siguranţa Statului Român, DNA Galaţi fiind pasiv, neimplicându-se”, comentează un alt cititor.

Acestea sunt doar o parte dintre comentariile cititorilor noştri în legătură acest subiect fierbinte. Cu siguranţă că "tirul" va continua, căci serialul declanşat de "Viaţa liberă" în legătură cu mafia imobiliară şi implicaţiile ei este doar la început.

(Mariana Constandache, Teodora Miron)

Citit 2690 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.