Strada Aurel Vlaicu a fost închisă din cauza unei noi avarii pe reţeaua de apă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Strada Aurel Vlaicu a fost închisă din cauza unei noi avarii pe reţeaua de apă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şoferii pot urma ruta alternativă Aurel Vlaicu - Coteşti - Milcov


Nu au trecut nici trei luni de la ultima inundaţie produsă în Aurel Vlaicu că strada a fost acoperită din nou de apă. S-a întâmplat duminică dimineaţă, după ce o conductă de distribuţie a apei potabile, aceeaşi care s-a spart şi pe 4 iulie, a cedat, de data aceasta în alt loc. Societatea Apă Canal a întrerupt alimentarea cu apă a consumatorilor din zonă mai bine de o oră, timp în care a izolat tronsonul avariat şi a evacuat apa şi mâlul adunate pe carosabil.

Intervenţia nu s-a încheiat, însă, aici. Echipele Apă Canal trebuie să ajungă la conducta din subteran pentru a o repara şi, pentru acest lucru, trebuie decopertată strada. Lucrările de decopertare încep chiar astăzi (luni), cu strada Aurel Vlaicu închisă între intersecţia cu strada Coteşti şi intersecţia cu strada Năruja. "Ruta alternativa este pe străzile Aurel Vlaicu - Coteşti - Milcov", a informat, duminică, Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, primarul Marius Stan le-a cerut celor de la Apă Canal remedierea avariei şi repararea străzii cât mai rapid posibil, dar şi o informare asupra stării reţelei de apă din zonă.

Directorul tehnic-producţie al societăţii, Niţă Podaru, a declarat că starea conductei avariate nu este una tocmai bună. "O porţiune este veche de zece ani, iar cealaltă porţiune are peste 20 de ani vechime. Conducta nu a fost reparată în cadrul proiectului ISPA, deoarece n-au fost bani şi pentru ea", a afirmat oficialul Apă Canal.

Acesta a dat asigurări că, pe durata reparaţiilor, toţi consumatorii pe care aceasta îi deserveşte vor avea apă la robinete.

Citit 1484 ori Ultima modificare Duminică, 23 Septembrie 2012 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.