Incendiu violent pe Ştiinţei! O vilă a ars ca o torţă, de la un scurtcircuit

Incendiu violent pe Ştiinţei! O vilă a ars ca o torţă, de la un scurtcircuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un incendiu deosebit de violent a distrus agoniseala de o viaţă a unei gălăţence de 71 de ani şi a pus în pericol grav viaţa proprietarei şi a doi minori aflaţi în locuinţă. S-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, la o casă de pe strada Ştiinţei nr. 95. Focul izbucnit în zona acoperişului a atras imediat atenţia vecinilor care, alarmaţi de rapiditatea cu care se extindeau flăcările, au sunat la 112. Cu puţin înainte de ora 22.00, trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi două echipaje ale SMURD, unul medical şi unul de descarcerare, au ajuns la locul sinistrului, încercând să limiteze extinderea focului şi mai ales să salveze din casă cele trei persoane, dintre care doi minori, de 16 şi, respectiv, 7 ani. Aproape patru ore a durat acţiunea echipajelor de pompieri, care în ciuda eforturilor au fost nevoiţi să declare, la final, pagube de câteva sute de mii de lei.

"Au ars 500 de metri pătraţi de acoperiş învelit cu tablă, mobilierul din trei camere, trei televizoare şi alte bunuri. Intervenţia  a fost deosebit de dificilă deoarece în podul locuinţei erau depozitate multe materiale lemnoase şi textile. La finele intervenţiei s-a constatat că valoarea totală a pagubei este de 300.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, aici intrând şi casele învecinate, este de circa 600.000 de lei", a precizat cpt. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Echipajul medical al SMURD a fost nevoit să acorde îngrijiri medicale celor doi minori salvaţi din casa în flăcări, o adolescentă de 16 ani şi un băieţel de 7 suferind uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Pompierii au stabilit drept cauză a incendiului un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Citit 2411 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2012 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.