Arestări în urma scandalului de la Umbrăreşti: Supremaţia fierului vechi a dus la o răzbunare între prieteni

Arestări în urma scandalului de la Umbrăreşti: Supremaţia fierului vechi a dus la o răzbunare între prieteni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • După ce au făcut 29 de percheziţii, poliţiştii au adus la audieri 25 de persoane * Şapte dintre acestea s-au ales cu mandate de arestare preventivă * Alte două persoane au fost reţinute în cursul zilei de vineri

În urma percheziţiile de joi dimineaţă, 25 de persoane au fost aduse la audieri pentru a da lămuriri cu privire la bătaia care a avut loc pe 1 octombrie pe raza comunei Umbrăreşti, în urma căreia o persoană a decedat şi alte două au ajuns la spital. După ce au fost audiate, şapte persoane au primit mandate de reţinere, pe baza cărora s-a mers în instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Vineri dimineaţă, la ora 5.00, magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare pe numele celor şapte persoane, acestea fiind Dănuţ Damaschin, Ionuţ Avram, zis „Ciungu” sau „Mânuţă”, Marius Cezar Dumitru, zis „Mani”, George Grădinaru, George Munteanu, zis „Tărzănei” sau „Tărzănel”, Chiriac Cristian, zis „Creţu”, şi Anton Lefterache, zis „Piticu”. „Cele şapte persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, port fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte interzise, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După arestarea celor şapte, anchetatorii vorbeau de alte două persoane care se sustrăgeau urmăririi penale. Cei doi au fost prinşi, la interval scurt de timp unul faţă de celălalt, în cursul zilei de vineri. Cei doi, Valentin Leopa şi Silviu Octavian Amăzăroaie, au fost conduşi la audieri.

Mărul discordiei

Conform anchetatorilor, Silviu Octavian Amăzăroaie era prieten cu fraţii Săndică şi au făcut afaceri împreună. La un moment dat, cei trei nu s-au mai înţeles la banii proveniţi din „combinaţiile” de pe halda de zgură. Pe fondul acestor neînţelegeri, fraţii Săndică, pe de o parte, şi Amăzăroaie şi prietenii lui, pe de altă parte, au început să se urmărească reciproc şi să se ameninţe, disputându-şi totodată şi „aria teritorială de influenţă”. Cei trei s-au certat şi în luna septembrie, dar niciuna din părţi nu a sesizat poliţia. Simţindu-se umilit de fraţii Săndică, Amăzăroaie a vrut să se răzbune pe foştii lui prieteni şi le-a cerut ajutorul celor apropiaţi. Astfel, grupul lui Amăzăroaie s-a deplasat în comuna Umbrăreşti.

Comando ca în filme, cu trafic oprit pe DN 25

Maşina în care se aflau fraţii Săndică a fost blocată în trafic de trei autoturisme care veneau dinspre Galaţi şi de alte patru maşini care veneau dinspre Tecuci. Toate cele şapte autoturisme aveau numere de înmatriculare străine şi erau folosite pentru „afacerile” de pe halda de zgură. Membrii grupului agresor erau înarmaţi cu bâte, răngi, ţevi cu cuţit în vârf, săbii şi topoare, dar şi cu un pistol cu bile de cauciuc. Maşina fraţilor Săndică a fost înconjurată de agresori, după care a început bătaia. Anchetatorii susţin că circulaţia pe DN 25 a fost oprită pe ambele sensuri, zgomotele specifice agresiunilor fiind auzite atât de ceilalţi participanţi la trafic, cât şi de persoanele care locuiesc în zonă. Marian Săndică a sperat că poate fugi şi a coborât din maşina în care se afla. Din nefericire însă, agresorii l-au prins şi l-au lovit cu mai multe obiecte contondente în zona capului. Loviturile au dus iniţial la pierderea cunoştinţei victimei şi apoi la deces. Adrian Săndică şi Cristian Dibu au ajuns la spital cu multiple leziuni. Certificatul medico-legal emis de medicii legişti atestă faptul că vieţile lui Adrian Săndică şi Cristian Dibu au fost puse în pericol în urma leziunilor provocate de agresori.

Anchetatorii au mai stabilit şi faptul că cel care a tras cu pistolul în acea noapte a fost Valentin Leopa, zis „Bulă”.

Amăzăroaie a mai fost condamnat anterior pentru o tentativă de omor calificat, ceea ce îi va îngreuna acum situaţia. Acesta nu este singurul inculpat cu antecedente penale implicat în scandalul de la Umbrăreşti, Dănuţ Damaschiv şi Ionuţ Avram fiind şi ei în perioada post-executorie a unei pedepse privative de libertate.

Ancheta din acest caz continuă, procurorii vizând şi alte persoane implicate în scandalul de pe DN 25.

Citit 9717 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.