Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi" - Judecătoarea Rodica Dorin, scoasă de sub urmărire penală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul intitulat de presă „Case ilegale pentru magistraţi” apare şi numele judecătoarei Rodica Dorin, de la Curtea de Apel Galaţi. Magistratul a obţinut un apartament social situat pe strada Basarabiei. În momentul dobândirii acestui apartament, judecătoarea Dorin deţinea un alt imobil pe strada Siderurgiştilor.

Conform declaraţiei de avere depusă de Rodica Dorin pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, numărul imobilelor deţinute de magistrat este mult mai mare. Judecătoarea şi-a cumpărat un apartament în 2006, de 38,45 de metri pătraţi, iar în 2007 a mai cumpărat unul, de 101,48 metri pătraţi, împreună cu un frate. Rodica Dorin a moştenit, în 1997, o jumătate dintr-un apartament de 103,94 de metri pătraţi în Galaţi, o jumătate dintr-un teren de 84,05 metri pătraţi la Tulnici şi o jumătate dintr-un garaj de 24 de metri pătraţi.

În declaraţia de avere din 2012, Rodica Dorin şi-a trecut şi banii pe care îi are în diferite conturi. Astfel, judecătoarea are economisiţi aproximativ 27.000 de lei şi peste 5.000 de euro.

Cei care au făcut ancheta în acest dosar precizează că, deşi era căsătorită în momentul obţinerii apartamentului social, judecătoarea a dat singură declaraţie că „Nu deţine, nu a înstrăinat nicio locuinţă pe raza municipiului Galaţi”.

Judecătoarea Rodica Dorin a fost scoasă de sub urmărire penală printr-o decizie prin care au mai primit NUP Mariana Ghena şi Elena Romilă. În acelaşi document mai apar şi alte nume de magistraţi care fie au fost scoşi de sub urmărire penală, fie cauza lor a fost retrimisă către parchetul Tribunalului Galaţi pentru mai multe cercetări.

Vom continua serialul nostru, prezentând şi alte nume din dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”.

Citit 3124 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.